Torhild er årets skjetving: – En verdig vinner

Glenn Thomas Nilsen
2 minutter lesetid

Helt siden 1988 har årets vinner vært med i bygdebokkomiteen i Skiptvet. Hovedutvalg for helse og kultur vedtok nylig at Torhild Wang Sletner er årets skjetving.

Se bilder fra julegrantenningen nederst!

Søndag ettermiddag, under julegrantenningen utenfor kommunehuset, kunne Torhild motta heder og ære.

– Det var veldig overraskende og veldig overveldende. Jeg vet ikke om jeg har så mye mer og si enn tusen takk, men det var jo bygdeboka som var i fokus her. Jeg håper av hele mitt hjerte at vi kan få lov til å fortsette med bygdebok, slik at det blir åtte bind og at det planlagte prosjektet blir ferdig. Det er litt spennende nå om dagen, sa en mildt sagt overrasket og glad prisvinner.

ANNONSE

Begrunnelsen:

Uten hennes innsats er det svært usikkert om bygda hadde hatt fått skrevet og utgitt alle de flotte, innholdsrike bygdebøkene vi har. Hun har lagt ned mange årsverk på å finne fram stoff, tilrettelegge stoffet svært nøyaktig og grundig, delta på diverse kommunale møter bl.a. for å få ansatt forfatter, lede gruppa, skrive gode tekster mm. Hun leder gruppa på en fin, inkluderende måte og får medlemmene til å bidra; hver på sitt område.

Hun er kunnskapsrik, har lært seg gotisk skrift og har evne til å overføre kunnskapen sin videre. Fem bind er nå fullført, det sjette er underveis. Under arbeidet med den fjerde boka, var det ikke ansatt noen forfatter. Sammen med Yngvar Nilsen tok hun også på seg den rollen. Torhild er en verdig vinner av prisen «Årets skjetving».

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.