Kortene ble hengt opp på juletreet i byrommet i Askim lørdag. Foto: Bjørn Johnny Nilsen

I år er pågangen ekstra stor

De siste årene har Gode naboer i Askim gjort en viktig forskjell for barna i Indre Østfold. I år er pågangen ekstremt mye større, kanskje bortimot dobbel.

– Vi har bidratt til organisering av gaveønsker på juletre med mening ute i byrommet i Askim. Nytt i år er at vi har fått lov til å flytte «juletreet» inn på Askimtorget fordi vi i fjor hadde litt problemer med at noen kort ble borte, sier Line Schi og legger til at kortene ble hengt opp på julegateåpningen lørdag.

(Saken fortsetter under)

ANNONSE


TRØGSTAD: Fredag hang Triv’lige Trøgstad opp ønsker på «Juletreet med mening». Juletreet står i vestibylen på innbyggertorget.

– I år er det mange gode og ikke så dyre gaveønsker som vi har fått inn. Vi håper mange har lyst til å kjøpe inn en gave. Gå gjerne sammen med venner og spleis på en gave, skriver Trøgstad Frivilligsentral på sin Facebook-side.

HOBØL: – Vi har fått inn en del ønsker fra barn som trenger en ekstra støtte i år. Vi henger opp ønskene på Julegranene på Knapstad, Tomter og Ringvoll. Vet du om barn som ikke er ivaretatt av av det offentlige og som trenger en gave, så ta kontakt med oss, opplyser Hobøl Frivilligsentral.

SPYDEBERG: – Har du barn mellom 0 – 18 år og lite penger til å kjøpe julegaver for. Det å få økonomien til å strekke til i jula kan være ekstra utfordrende for mange familier, det vil «Sammen for Spydeberg» gjøre noe med. Gjelder dette deg så ta kontakt med en ansatt i barnehagen, på skolen eller på helsestasjonen eller Frivilligsentralen v. Simen eller Jan så forteller de deg hva du kan gjøre.

SKIPTVET: – 27.11 henger vi opp kort med julegaveønsker på julegrana ved kommunehuset. Fra og med 28.11 til og med 10.12 henger vi kortene på juletre inne på Frivilligsentralen. Da kan du ta med deg et kort fra et av trærne og oppfylle et gaveønske for et barn i Skiptvet, skriver frivilligsentralen i Skiptvet.

MYSEN: En rekke aktører skal bidra til en god julefeiring for barnefamilier i gamle Eidsberg kommune. Det er Kirkens Bymisjon Indre Østfold, NAV, Lions, Metodistkirken, Den Norske kirke, sanitetskvinnene, barnevernet og andre som står bak juleaksjonen. 

– Sammen samler vi inn midler til matkasser til 150 familier og gaver til nærmere 250 barn. Det er behov for gaver i aldersgruppen 12-18 år og det kan leveres hos oss. Frist blir 18. desember, sier Cathrine Srøbka Myhre hos Kirkens Bymisjon.  

MYSEN: Hjelp oss å hjelpe opplyser dette i en e-post til Indre24 tirsdag kveld:

– Jeg har juletre både på Fagmøbler i Mysen og OBS Morenen hvor det er masse hjerter, sier Lucille Gaare Benjaminsen.

Har vi glemt noen i oversikten? Gi beskjed til glenn@indre24.no

Foto: Bjørn Johnny Nilsen

ANNONSE

ANNONSE

Bil skled av veien: – Glatt på stedet

Bidrar til en god julefeiring