Ada Bjerke, Lillian Sandmo Camfield, Elin Carine Trømborg-Bøhleng, Rolf Dillevik og Bente Lund Aas. Foto: Linda Andresen

Lokale kunstnere stiller ut sammen

Fem lokale og anerkjente kunstnere skal nå holde felles salgsutstilling i Mysen. Utstillingen åpner klokken 11.00 og holder åpent til 19.00 på julegateåpningen.

Det er Ada Bjerke, Lillian Sandmo Camfield, Elin Carine Trømborg-Bøhleng, Rolf Dillevik og Bente Lund Aas som står bak initiativet og viser ut arbeidene sine. Alle fem har lang fartstid med å uttrykke seg kreativt og alle maler i hovedsak alene, så at de nå stiller ut sammen er både hyggelig og inspirerende.

– Jeg oppdaget mens jeg gikk på tegning, form og farge at jeg hadde en forståelse og evne for tegning og maling. Deretter malte jeg litt sånn av og på, men begynte for alvor i 2019. Stilen er i kategorien mystisk, trolsk og drømmende, forteller Elin.

(Saken fortsetter under)

Ada Bjerke studerer kunstverket. Foto: Linda Andresen

Bente har holdt på så lenge hun kan huske og har etter hvert utarbeidet en egen stil.

– Jeg driver med blandingsteknikk. Inspirasjon finner jeg spesielt i treverk. Jeg tegner det jeg ser, for deretter å farge opp det, forteller hun.

Lillian har tegnet i all tid. Tidligere drev hun både med porselensmaling og akvarell, mens nå er det for det meste akrylmaling.

– Jeg maler kun med primærfarger, payne’s grey og hvit og blander fargene selv. Stilarten er figurativ, og jeg bruker ofte kniv eller store pensler når jeg arbeider, sier Lillian.

– Jeg har også alltid tegnet, men tok et kurs med Marianne Mysen for deretter å bli med i kunstforeningen. Jeg maler røft og figurativt og bruker sterke farger. Maling er morsomt, men krevende. Det er ikke lett å bli fornøyd, smiler Ada.

(Saken fortsetter under)

ANNONSE

Foto: Linda Andresen

Rolf har 30-årsjubileum i år og forteller om en overveldende start på kunstnerkarrieren da han etter kun fire måneder ble premiert i «Amatørenes årlige» i Kristiansand.

– Det var en knallstart og stor inspirasjon som gjorde at jeg fortsatte. I starten malte jeg med akryl, men jeg gikk etter hvert over til oljemaling. Jeg ferdes mye i skogen og maler deretter. Det er natur og ville dyr som inspirerer mest.

Alle fem er samstemt i at å holde utstilling er inspirerende, men skummelt.

– Det er flott med tilbakemeldinger på arbeidene, sier Lillian.

Ada er enig og tilføyer at det er litt skummelt også. Når alt blir vist sammen, så blottlegger man litt av seg selv.

Både Elin og Bente samtykker.

– Man er alltid litt kritisk til eget arbeid og man ser jo hele tiden forbedringspotensialet, avslutter Elin og smiler.

Utstillingen vises i første omgang fra torsdag 17. november til søndag 20. november i David Blidsgate 21 i Mysen.

Foto: Linda Andresen
Ada Bjerke. Foto: Linda Andresen
Foto: Linda Andresen
Foto: Linda Andresen
Foto: Linda Andresen

ANNONSE

Barn og unge fra hele storkommunen deltar i denne musikalen

Arrangerer julemarked: – Håper på mye interesse