Maiken Nerstad Gundersen. Arkivfoto: Adrian Sellstrøm

Maiken skal representere Norge i Nederland

I slutten av november går Maiken Nerstad Gundersen (20) sin store drøm i oppfyllelse. Hun skal da reise til Utrecht Nederland for å representere Norge i Special Olympics Invitational 2022.

Askim-jenta kom til Båstad IL før 2019/2020-sesongen.

– Så lenge hun har vært hos oss vist stor treningsiver og vilje til å komme seg opp og frem i skøytesporten. Hun har gått på skøyter siden hun var 9 år, men har grunnet balanse og koordinasjonsutfordringer alltid måtte jobbe hardere enn sine jevngamle for å få fart på skøytene, skriver Båstad IL Skøyter på sin nettside (ekstern lenke)

Har gitt resultater

Tidlig i karrieren var løsningen på hennes utfordringer å gå mot løpere i lavere aldersklasser enn sin egen. De siste sesongene har fokuset økt på løpere med funksjonsnedsettelser og hun har dermed fått konkurrere i en egen klasse mot løpere på hennes eget nivå. 

– Dette har gitt resultater, og vinteren 2022 vant Maiken alle distanser og sammenlagt i LM på kortbane, fikk pallplass i LM på hurtigløp i tillegg til at hun kvalifiserte seg til Special Olympics World Winter Games 2022 som skulle bli avholdt i Russland i februar 2022, skriver klubben på sin nettside.

Som alt annet ble også arrangementet i Russland avlyst grunnet krigen i Ukraina.

– Drømmen om å gå for Norge i utlandet ble dermed skrinlagt inntil videre, men nå i høst har altså kompensasjonen kommet: sammen med 5 andre norske løpere i sin klasse reiser Maiken til Utrecht i Nederland for å representere Norge i Special Olympics Invitational 2022. Vi gratulerer Maiken med uttaket og ønsker lykke til – vi er stolte av deg.

(Kilde: Båstad IL Skøyter)

ANNONSE

Arkivfoto: Privat
Arkivfoto: Privat

ANNONSE

ANNONSE

Se oversikt over julegateåpningene

Barn og unge fra hele storkommunen deltar i denne musikalen