Avsluttet 100-årsjubileet med stor konsert

Glenn Thomas Nilsen
3 minutter lesetid

I år har Mysen Damekor feiret sitt 100-års jubileum med både Halvdan Sivertsen-konsert og tur til Svalbard.

Se bilder nederst!

Det hele ble avsluttet med jubileumskonsert i Eidsberg kirke lørdag kveld. Og denne gangen hadde de bedt med seg Eidsberg Bygdekor, Hærland Sangforening og Mysen Mannskor. De er godt kjente med hverandre og har en rekke ganger samarbeidet.

Etter lørdagens konsert var korene samlet til festmiddag på Kirkeby Grendehus, hvor spesielt inviterte gjester var til stede. Blant annet ordfører Saxe Frøshaug. I tillegg var også Erik Lo fra Norges Korforbund Østfold på festen.

I løpet av middagen utnevnte Mysen Damekor fem medlemmer til æresmedlemmer for lang og tro tjeneste. De fem var: Tove Præsthus, Anne Grethe Filtvedt, Karin Moskaug, Else Marie Kværnes og Bjørg Kristoffersen.

ANNONSE

Mysen Damekor

11. september 1922 ble Indre Østfolds første rene damekor stiftet. Først under navnet «Klang», men dette ble senere endret til «Mysen Damekor». Korets første dirigent var Trygve Brattland og den aller første sangen som ble øvd inn var Jeg så ham som barn.

Historien forteller om mange opptredener og reiser i de første årene, og koret høstet mye ros. Den 16. mai 1925 ble korets sangerfane avduket. Utkastet ble utført av Mons Løvfald og tegnet av Aagot Pedersen. Fire av korets medlemmer stod for sying og brodering.

Koret har gjennom årene deltatt på flere landssangerstevner, konkurranser, andre stevner og konserter. Både som koret har arrangert selv og i regi av andre kor. Samarbeidet med Mysen Mannskor må nevnes spesielt. Et samarbeid som har strukket seg over mange år og som begge kor har stor glede av. Felles julekonsert i Mysen Kirke er blitt en god førjulstradisjon.

De senere årene har koret holdt flere konserter. Selv i korona-perioden klarte de å synge for publikum. De hadde én konsert med Erik-Andre Hvidsten og to med Damekoret Fønix. Selv om publikumsantallet var begrenset var det viktig å møtes å synge sammen.

For tiden er det Jon Fylling som er korets dirigent og musikalske leder. Et samarbeid som har løftet koret til nye høyder rent musikalsk.

(Kilde: Pressemelding)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.