Nordmenn er bedre forberedt på kriser

Pressemelding
1 minutter lesetid

Egenberedskapsuka 2022 er nå i gang. En fersk undersøkelse viser en markant økning i kjennskapen til DSBs egenberedskapsråd – og at flere nå lagrer vann.

I en ny undersøkelse svarer hele åtte av ti at de er «klar over at myndighetene anbefaler at alle husstander i Norge skal være forberedt på å kunne klare seg selv i eget hjem i minimum tre døgn, dersom strøm, tele-/mobilnett og internett blir borte».

– Vi tror krigen i Ukraina og den spente sikkerhetspolitiske situasjonen i Europa har gjort egenberedskap mer aktuelt for enda flere. I kjølvannet av Russlands angrep på Ukraina 24. februar har vi sett en stor økning i antall besøk på sikkerhverdag.no – der har vi tips og råd til hva man kan gjøre for å øke sin egenberedskap, sier DSBs direktør Elisabeth Aarsæther.

Les saken her (ekstern lenke)

ANNONSE

Stem her

ANNONSE

Stikkord
Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.