– I et så viktig arbeid som arealplanen, hvorfor dette hastverket?

Leserinnlegg
2 minutter lesetid

Fredag kveld 7. oktober, fikk flere av våre medlemmer tilbakemelding på sine forslag til ny arealplan i Indre Østfold kommune. 71 av totalt 181 innspill til endret arealbruk ble avvist og svaret kom uten reel klagemulighet.

Av: Birgitte Schjødt Burkal, leder i Askim Håndverkerforening

Påfølgende onsdag 12. oktober, altså tre virkedager senere, skulle alt avgjøres i kommunestyret. Tilbake sitter det håndverkere, eiendomsutviklere og privatpersoner, som har brukt millioner av kroner og ufattelig mye tid, på stedsutvikling som i kjente tilfeller har vært fremmet som gode arealmuligheter av våre egne politikere.

Det er forståelig at ikke alle innspill kan bli hensyntatt, men våre medlemmer opplever prosessen som respektløs.

Ingen klagemulighet og avgjørelser som skal skje i rekordfart, vitner om lite demokratiske prosesser. Demografi, avstand til infrastruktur og hensynet til dyrket mark vektlegges ulikt og ingen får mulighet til å svare på kommunen sine påstander i utvelgelsen.

At grovutvelgelsen skal ha forgått maskinelt, håper vi kun er et dårlig rykte. I et så viktig arbeid som arealplanen, hvorfor dette hastverket? Er kjappe vedtak viktigere enn gode demokratiske prosesser?

Vi håper at arbeidet med arealplanen, i større grad vurderes sammen med de som faktisk utvikler områdene og som kjenner de lokale markedsfaktorene.

(På vegne av foreningens medlemmer)

ANNONSE

Birgitte Schjødt Burkal. Arkivfoto: Glenn Thomas Nilsen

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.