Storkontroll i Ørje – slik gikk det

I uke 41 gjennomførte Statens vegvesen grensekontroll i Ørje. Her er noe av det som ble stoppet på kontrollstasjonen.

– Overlast på trippel. Hadde ikke dispensasjon. Dispensasjon ble senere samme dag innvilget. Manglet breddemarkering foran. Breddemarkering bak var ikke trukket ut til lastens bredde.

(Klikk på bildene for større versjon)


– En transport ble stoppet, den hadde stålplater lastet på en uegnet måte. Avstand til framveggen var for stor til å kunne benytte framvegg til lastsikring. Flere stropper var «Over» godset uten å være nær. Stropper som var tatt i bruk hadde en vinkel på 30 grader og hadde ingen virkning på godset på midten. Fører ble anmeldt for forholdet.


– Hestetransport stoppet, der viste det seg å sitte 5 personer i setet, hvor det kun var sitteplass til 2 personer.

ANNONSE


– Vogntog stoppet for kontroll, der viste det seg at begge bremseskivene på framaksel var spekt. Dette kjøretøyet manglet i tillegg brems på høyre side på drivakselen. Stor oljelekkasje under trekkvognen.


– Et vogntog som ble stanset i kontroll, etter at han hadde forsøkt å unndra seg kontrollen. Her var det dårlig sikt fra førerplass. Denne transporten hadde heller ikke medbrakt løyve. Vogntoget manglet brems på siste aksel på hengeren og hadde skjeve bremser på de resterende akslene på hengeren. Manglet også bombrikke og fikk gebyr på 8000 kr.

(Pressemelding fra Statens vegvesen)

ANNONSE

ANNONSE

Lanserte digitalt vandringsspill i Askim

Etterlyser flere bilder til elvekalender