Mange hadde møtt opp for å prøve spillet mandag. Alle foto: Glenn Thomas Nilsen

Lanserte digitalt vandringsspill i Askim

Mandag inviterte Østfold Historielag, Wittario og Askim Historielag til åpning av et digitalt historisk vandringsspill i Askim.

Se bilder nederst i saken!

– Gjennom åtte poster fra Askim sentrum og langs turveien på Solbergfosslinja fram til der Sundveien krysser, vil vi lære litt om Askims historie. Ved hjelp av mobiltelefon får vi på hver post opp tekst, bilder og spørsmål fra historien, opplyser Askim Historielag på sin Facebook-side.

Til stede under åpningen i dag var blant annet prosjektleder Valter Bakkene i det lokale historielaget og daglig leder hos Wittario, Lars Gunnar Fledsberg. I tillegg var også stortingsrepresentant Ingjerd Schou på plass under lanseringen.

(Saken fortsetter under)

Foto: Glenn Thomas Nilsen


– Vi valgte Solbergfosslinja til vårt prøveprosjekt, og grunnen til det er at traséen der linja gikk nå er opparbeidet til turvei med stor trafikk, sier Bakkene.

Arbeidet med Solbergfossbanen startet i 1914, og den var ferdig til bruk høsten 1917. Først var det transport av materiell til bygging av kraftstasjonen, men senere ble det person- og varetransport mellom Solbergfoss og Askim.

De åtte postene i Askim:

Post 1: Dreieskiva
Post 2: Mølla, Stallen, Holdeplass
Post 3: Askim Gummivarefabrikk
Post 4: Hula
Post 5: Prestengbakken
Post 6: Kolstadbekken
Post 7: Haraldshaugen
Post 8: Sundveien

(Saken fortsetter under)

ANNONSE

Foto: Glenn Thomas Nilsen

Lanserer det samme i Hobøl

Det samme vandringsspillet skal lanseres i Hobøl onsdag 19. oktober. Åpningen er det Tage Pettersen, første nestleder i familie- og kulturkomiteen og stortingsrepresentant som står for.

Vandringsspillet tar deg gjennom historiske kulturminner i Hobøl. Start og målgang ved Knapstad stasjon, cirka 60 minutters gåtur. Asbjørn Fredrik Hjorthaug vil gi informasjon om spillet og startskuddet for gjennomføringen.

– Den 19. oktober klokken 09.00 på Knapstad stasjon så lanserer Hobøl Historielag sitt digitale historiske vandringsspill. Det forventes over 200 mennesker den dagen. Hobøl har i tillegg trykket opp en brosjyre som alle får og på første post har de et oversiktskart over hele ruta, sier Lars Gunnar Fledsberg hos Wittario, til indre24.no.

Han legger også til at de allerede nå jobber med fase to med fem nye spill, men at det er avhengig av å finne sponsorer som ønsker å betale.

Dette er de 14 postene i Hobøl:

Post 1 – Smaalensbanen
Post 2 – Knapstad stasjon
Post 3 – Knapstad saga
Post 4 – «Kongevegen» øst
Post 5 – «Kongevegen» vest
Post 6 – Jernaldergraver
Post 7 – Haugen skolestue
Post 8 – Knapstad skolene
Post 9 – Arena Knapstad
Post 10 – Dammen
Post 11 – Den nye Chausseen
Post 12 – Knapstad krysset
Post 13 – Knapstad Idrettslag
Post 14 – Trollsteinen

ANNONSE

ANNONSE

Hvilken vei går kulturen? Svaret får du på lørdag

Storkontroll i Ørje – slik gikk det