Hvilken vei går kulturen? Svaret får du på lørdag

Førstkommende lørdag klokken 11.00 arrangerer Indre Østfold kulturråd en åpen kulturkonferanse på Kulturtorget i Mysen.

Den nytilsatte kommunedirektøren for kultur og samfunn i Indre Østfold kommune, Marit Mellem, innleder og et panel skal drøfte kulturpolitikken i storkommunen.

Marit Mellem. Foto: Privat

– Det skjer mye spennende i den nye storkommunen, og kultur er en viktig del av innholdet i hverdagen for de fleste av oss. Den nye direktøren er i seg selv en spennende person med mange utfordringer. Dette er hennes første offentlige presentasjon av seg selv og sin nylig omorganiserte stilling, sier David Koht-Norbye, styreleder i Indre Østfold kulturråd i en pressemelding.

Denne dagen er det for øvrig første gang kommunedirektøren får muligheten til å presentere seg og den nye stillingen.

– Nå er ansvaret for kultur samlet på en hånd og det skjer mye. To sentrale personer i administrasjon har fått nye utfordringer. Hva skal Festiviteten være i framtiden? Det er tid for omorganisering og nytenking, fortsetter Koht-Norbye.

ANNONSE

Heine Gabrielsen. Arkivfoto: Glenn Thomas Nilsen

Innbyr til gratis forestilling

Klokken 15.00 samme dag er det gratis forestilling i Festiviteten med et variert kulturprogram hvor Indre Østfold Dans og Ballett viser deler av årets juleshow. Heine Gabrielsen bidrar med en smak av konserten han skal ha og ungdommer i skolekorpsene i kommunen vil presentere seg etter samlingen tidligere på dagen.

Arrangementet er gratis.

– Kulturrådet vil presentere status for hvordan kor og korps opplever hverdagen i øvingslokalene sine. Med dette som bakteppe blir det en paneldialog mellom Mellem, leder i samfunnsutvalget Camilla Aas, Anita Skjevik og Kjetil Haugbro i styret for kulturrådet og Bent-Roni Oterholt i Askim kulturforum.

Konferansen er åpen for alle og gratis, men av hensyn til enkel bevertning ønsker arrangøren at flest mulig melder fra på forhånd om de kommer. Påmelding gjøre til deres e-postadresse indreostfoldkulturrad@gmail.com.

ANNONSE

ANNONSE

God stemning på jubileumsfest for lokalt band

Lanserte digitalt vandringsspill i Askim