Dette er årets oppsetning på Fossumkollektivet

Glenn Thomas Nilsen
4 minutter lesetid

Hvert år setter Fossumkollektivet i Spydeberg opp en forestilling på låven og i år har den fått navnet Jungelboken. Ungdommene som er i behandling for sin rusproblematikk kaster seg ut i det og blir med.

Forestillingen, som er for hele bygda, kjøres lørdag 15. oktober klokken 16.00 og 22. oktober klokken 12.00 og 16.00.

(For ordens skyld: Alle bildene i denne artikkelen er publisert med samtykke)

– Selv om dette føles skummelt og annerledes så kommer bonusen der vi får et fabelaktig sluttresultat hvor ungdommene har satt sitt eget preg på forestillingen. De er med bak scenen, på scenen og styrer lys, scenografi og rekvisitt, sier Marit Torhaug Jensen, som er ansatt på Fossumkollektivet, til indre24.no.

Sammen med Gjert Magne Endestad har hun hatt regien for årets oppsetning. De to har gjort dette i 10 år. Endestad startet Fossum-teateret for 25 år siden og har vært med alle årene.

– Han har virkelig lagd dette som den beste reklamen for Fossumkollektivet og den store gründeren her. Vi har med ungdommer som har vært tidligere og de er i dag er faste på teateret i band og på scenen, samt ansatte i stiftelsen som er musikere på fritiden.

(Saken fortsetter under)

ANNONSE

Fortjent applaus til en dyktig gjeng.

Eier rollene til slutt

Totalt er 29 personer i sving, både på og bak scenen. 15 av ungdommene er i behandling på Fossumkollektivet og resten er leid inn for anledningen.

– Vi leier inn sangpedagog og dansekoreograf utenfra, men som har vært med i mange år. Ungdommene er ikke skuespillere og starter med motstand til det meste, men så blir det så bra og de eier rollene sine til slutt.

Torsdag kveld var det generalprøve foran et fullsatt og begeistret publikum, mens det fredag kveld var lukket premiere for kun familie og venner av skuespillerne. Og to lørdager på rad nå er det åpent for hele bygda.

Handlingen:

Idyllen som fantes i den ville naturen ble ødelagt av menneskene …
En gang for lenge siden var det menneskene som bodde i denne byen.

De fylte lufta med eksos fra flere og flere, større og større biler og fly. Ekspertene sa at vi måtte slutte å forurense. Men menneskene brydde seg ikke.

Mye vil ha mer og de skaffet seg enda flere og enda større biler og fly. Til slutt måtte de forlate byen og dra ut i naturen. Dyrene som bodde der, ble tvunget av menneskene til å flytte inn i den forurensede byen. Tømt for mennesker, men med et bankende rovdyrhjerte.

I denne versjonen av Jungelboken møter vi bare ett menneske – Mowgli. Gjennom hennes ferd belyses allikevel menneskets grådighet, ondskap og maktmisbruk. Disse temaene er, dessverre, høyaktuelle i våre dager. Da kan vi trøste oss med Bagheeras ord: «Det finnes dårlige mennesker akkurat som det finnes dårlige dyr. Men det finnes gode og».

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.