Foto: Hyundai Motorsport

Oliver i pappas suksesshjulspor

18 og et halvt år etter at pappa Petter vant karrierens sjette (av 13) VM-rundeseirer i rally, skal sønnen Oliver Solberg (21) debutere i Rally New Zealand.

Triumfen i 2004 var den første Solberg senior sikret som regjerende verdensmester – og den kom etter sju fartsprøveseirer og ledelse gjennom så å si hele løpet. Fra 2000 til 2012 kjørte Petter Solberg elleve VM-runder i øyriket.

Nå er det arvtagerens tur. Oliver Solberg fylte 21 år forrige uke og skal kjøre karrierens tolvte VM-løp på øverste nivå.

– Både mamma og jeg var her i 2012 – sist gang løpet ble kjørt. Jeg husker den legendariske etappen Whaanga Coast best, og jeg kan ikke vente med å kjøre den. Veiene på New Zealand er veldig spesielle og annerledes enn det vi ser i andre løp. Det er mye løs grus på toppen og enorme hellinger i underlaget, sier Oliver Solberg.

ANNONSE

Mer enn fem uker er gått siden sist Hyundai-føreren satt bak rattet i sin i20 N Rally1-bil. I Rally Belgia imponerte den unge føreren stort med karrierebeste fjerdeplass.

Rally New Zealand er sesongens tredje siste VM-runde. Løpet består av 17 fartsprøver, der den første går på kveldstid allerede torsdag. Løpet avsluttes natt til mandag norsk tid.

(Pressemelding)

ANNONSE

ANNONSE

E-sportarenaen ønsker velkommen til gratis tilbud

Fører fratatt lappen etter to uker