Oliver i pappas suksesshjulspor

Pressemelding
2 minutter lesetid

18 og et halvt år etter at pappa Petter vant karrierens sjette (av 13) VM-rundeseirer i rally, skal sønnen Oliver Solberg (21) debutere i Rally New Zealand.

Triumfen i 2004 var den første Solberg senior sikret som regjerende verdensmester – og den kom etter sju fartsprøveseirer og ledelse gjennom så å si hele løpet. Fra 2000 til 2012 kjørte Petter Solberg elleve VM-runder i øyriket.

Nå er det arvtagerens tur. Oliver Solberg fylte 21 år forrige uke og skal kjøre karrierens tolvte VM-løp på øverste nivå.

– Både mamma og jeg var her i 2012 – sist gang løpet ble kjørt. Jeg husker den legendariske etappen Whaanga Coast best, og jeg kan ikke vente med å kjøre den. Veiene på New Zealand er veldig spesielle og annerledes enn det vi ser i andre løp. Det er mye løs grus på toppen og enorme hellinger i underlaget, sier Oliver Solberg.

ANNONSE

Mer enn fem uker er gått siden sist Hyundai-føreren satt bak rattet i sin i20 N Rally1-bil. I Rally Belgia imponerte den unge føreren stort med karrierebeste fjerdeplass.

Rally New Zealand er sesongens tredje siste VM-runde. Løpet består av 17 fartsprøver, der den første går på kveldstid allerede torsdag. Løpet avsluttes natt til mandag norsk tid.

(Pressemelding)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.