Kathrine utfordrer gutta: – Jeg er motivert

Glenn Thomas Nilsen
9 minutter lesetid

I en pressemelding torsdag opplyses det at Kathrine Hestø Hansen har sagt ja til å være Arbeiderpartiets ordførerkandidat.

– Jeg og Arbeiderpartiet er så heldige at vi har fått prege byggingen av kommunen denne første perioden. Kommunen er fin men ikke ferdig, og jeg er motivert til å fortsette arbeidet. For meg handler det om hvilke verdier vi vil bygge samfunnet vårt på. Hvilke byggesteiner vi mener må ligge til grunn. Framtidens Indre Østfold bygges nå, sier Hestø Hansen i pressemeldingen.

Hun mener at de økonomiske utsiktene for Kommune-Norge er usikre.

– Vi må planlegge for tøffere tider, og jeg tenker det er riktig å være ærlig om dette. Det er en del av kontrakten mellom de folkevalgte og innbyggerne. Innbyggerne gir oss tillit til å forvalte verdier på vegne av fellesskapet. Da må vi til gjengjeld være så oppriktige i vår gjerning som mulig. Det skorter som regel ikke på fagre løfter i valgkampen, men vi har alle den samme ramma vi skal hente pengene fra. Da tenker jeg det er bedre å si det som det er, så får det være opp til velgerne hvem de har mest tillit til, fortsetter 42-åringen fra Askim.

(Saken fortsetter under)

– Selvfølgelig står Kathrine øverst, sier komitéleder Trond Andreas Enger. Arkivfoto: Glenn Thomas Nilsen

Tøffere tider

Deres største utfordring framover er eldrebølgen.

– I løpet av de neste 15 årene vil antall personer over 80 år i Indre Østfold være doblet. Skal vi opprettholde samme dekningsgrad på sykehjemmene som i dag må vi bruke nesten 300 ekstra millioner årlig. Det er 300 millioner som vi ikke har, og det er 300 millioner kun på sykehjemsplasser. Da har vi ingenting igjen til å øke med hjemmesykepleie, rehabilitering, helsetjenester osv. Regnestykket går rett og slett ikke opp, og derfor må vi tenke nytt. Dette er kanskje ikke det mest populære valgkampbudskapet – men det er det mest ærlige.

På spørsmål om eiendomsskatt kan bøte på eldremillionene er svaret:

– Andre partier vil kanskje peke på eiendomsskatt som en mulig løsning, men det er ikke i nærheten av å være en god løsning. Dersom vi hadde innført eiendomsskatt ville dette kun tatt unna 1/3 av de 300 millionene vi trenger. I tillegg er det uklokt å legge eiendomsskattepenger inn i drift, da gjør vi oss avhengige av skatten og det blir vanskeligere å ta den bort igjen.

(Saken fortsetter under)

ANNONSE

Nå skal Kathrine Hestø Hansen utfordre gutta. Foto: Grete Johanne Hansen

Nye Østfold

Viken oppløses 1. januar 2024 og nye Østfold oppstår. Hestø Hansen mener at det er klokt av Indre Østfold å ha Ap-ledelse i kommunen.

– Siden direktevalg av fylkestinget ble innført for 47 år siden har det kun vært 8 år hvor Arbeiderpartiet ikke har ledet fylket. Om dette blir resultatet også neste år vil Arbeiderpartiet sitte med nøkkelen når Østfold 2.0 skal bygges. Indre Østfold kommune har aldri eksistert i Østfold fylke. Vi oppsto samtidig med Viken, og må derfor ta en helt ny plass og rolle inn i det nye fylket. Jeg mener bestemt at det vil gjøre det enklere for Indre Østfold kommune om Arbeiderpartiet sitter i ledelsen også lokalt når den jobben skal gjøres.

Kvinnehelse på agendaen

Kvinnehelse har lenge vært underprioritert i Indre Østfold. Dette ønsker den kvinnelige ordførerkandidaten å gjøre noe med.

– Vi trenger et fagmiljø for kvinnehelse! Det er for store kunnskapshull. Det kan ikke være slik i 2022 at 50% av innbyggerne våre går rundt med helt vanlige plager eller sykdommer som vi knapt vet noe om. Det kan heller ikke være slik at det ikke finnes en eneste gynekolog i en region på nesten 60 000 innbyggere. Det må vi gjøre noe med. Kanskje vil økt fokus på kvinnehelse også bidra til at vi avdekker noen av årsakene til det høye sykefraværet i nettopp kvinnerike yrker. I så fall vil det også bety en stor økonomisk gevinst for kommunen.

(Kilde: Pressemelding)

Disse 5 topper trolig Arbeiderpartiets liste ved neste valg
(Sitatene under er fra komitéleder Trond Andreas Enger)

Nominasjonskomiteen i Arbeiderpartiet har nå sendt sitt foreløpige forslag ut til medlemmene. Hvordan den endelige lagoppstillinga blir bestemmer medlemsmøtet i november, men allerede nå røper komitélederen hvilke fem nominasjonskomiteen har foreslått øverst på lista.

Kathrine Hestø Hansen er vår partileder, hun er varaordfører og hun er selvsagt vår ordførerkandidat. Med sin kunnskap om hele Indre Østfold, med sin veltalenhet og sitt engasjement vil Kathrine bli en suveren leder av Indre Østfold kommune. Kathrine skaper vennlighet og varme rundt seg, og vil bli en inkluderende ordfører for hele kommunen.

Arne Fossum har lang fartstid i Arbeiderpartiet.

– Arne har hatt viktige oppgaver for partiet gjennom mange år. Da vi ble Indre Østfold Arbeiderparti ble Arne vår sekretær, og medlem i gruppestyret. Arne har en imponerende oversikt og binder sammen fortida og framtida på en god måte. Han han bred bakgrunn fra næringslivet. Det blir en stor berikelse for gruppa å få Arne med i kommunestyret.

Camilla Aas er en særskilt politisk begavelse, som evner å se konsekvensen av politiske vedtak bedre enn mange. Hun leder nå med sikker hånd det sentrale Samfunnsutvalget. Hennes aller største politiske bragd i denne perioden var nok å lose Samfunnsplanen «Sammen om framtida» gjennom politisk behandling. Den er et solid grunnlag for alt videre arbeid i kommunen vår. 

– Som mange andre småbarnsforeldre har Camilla telt på knappene om hun makter å få hverdagen til å gå i hop med barn, jobb og verv. Vi er svært takknemlig for at hun sier ja til å fortsette, og håper den politiske hverdagen i større grad tar hensyn til alle politisk valgte sin livssituasjon.

Pål Rypdal har ikke vært med i lokalpolitikken.

– Vi tror det kan være fint å ikke ha den erfaringen. Da kan en kanskje se med litt nye øyne på hvordan den politiske virksomheten drives, og bør drives. Pål er grunnleggende sosialdemokrat som vet på hvilken side hjertet sitter. Gjennom sitt arbeid for Knapstad Vel har Pål i praksis vist hva vi kan få til når kommunen og lokalsamfunn jobber sammen. Indre Østfold er et lappeteppe av lokalsamfunn, Påls erfaring er god å ha når vi skal utvikle kommunen videre. Vi gleder oss over å ha fått Pål med på laget.

Grete Johanne Hansen er et politisk ombud i ordets beste forstand. I tillegg til kommunestyret, sitter hun i Plan- og bygningsutvalget, og i utvalget for Inkludering og integrering. Grete er særdeles god til å lytte til folk og tale deres sak. Samtidig er hun en god politisk lagspiller, som ser verdien av kompromisser og omforente løsninger.

– Det er ikke enkeltpersoner som vinner valg. I Arbeiderpartiet jobber vi som et lag. Vi presenterer nå ei flott liste, som vi ber medlemmene våre ta stilling til å gjerne komme med ytterlige forslag på gode navn, før komiteen kommer med sitt endelige forslag til nominasjonsmøtet i november.

Grete Johanne Hansen. Arkivfoto: Glenn Thomas Nilsen
Grete Johanne Hansen, Kathrine Hestø Hansen, Camilla Aas, Pål Rypdal og Arne Fossum. Foto: Privat
Camilla Aas. Arkivfoto: Privat.

Stem her

ANNONSE

Stikkord
Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.