Fra fjorårets arrangement. Her fra byrommet. Arkivfoto: Adrian Sellstrøm

Til helgen er det igjen klart for Bønder i by`n

I september hvert år arrangeres Bønder i by`n i Askim. Førstkommende lørdag er det igjen klart for dette.

Formålet med arrangementet er å synliggjøre lokalmat og hva man har å tilby av produkter fra landbruket i Askim. De siste årene har arrangørene også beveget seg utover i ny kommune og sagt at det gjelder produsenter i hele Indre Østfold.

– Bønder i by’n er en familiedag i Askim sentrum hvor det er ulike aktiviteter for både store og små, samt at man kan få kjøpt lokalproduserte varer direkte fra produsenten. Et slags lokalt bondens marked. Askim Bondelag har også som mål å drive folkeopplysning om landbruket og da er dette en fin arena for både å synliggjøre hva vi har og i tillegg prate med folk om hvor maten kommer fra, sier Thomas Riiser, leder av Askim Bondelag, til indre24.no.

(Saken fortsetter under)

Thomas Riiser i Askim Bondelag. Arkivfoto: Adrian Sellstrøm

Bondelaget er stolte

Det populære arrangementet arrangeres av Askim Bondelag og Askimbyen AS i samarbeid med flere sponsorer, hvor Askim & Spydeberg Sparebank er hovedsponsor.

Riiser legger til at Bønder i By`n har etter hvert vokst seg til å bli et stort og flott arrangementet som bondelaget er meget stolte av.

– Vi hadde imidlertid ikke vært der vi er i dag med arrangementet, hvis det ikke hadde vært for det brennende engasjementet til Uno Andersen i Askimbyen AS. Han skal ha all mulig ære for at dette arrangementet har blitt så bra som det er.

(Saken fortsetter under)

ANNONSE

Uno Andersen i Askimbyen AS. Riiser skryter av hans engasjement. Arkivfoto: Adrian Sellstrøm

Årets bondevenn

For fjerde året på rad skal også Årets Bondevenn kåres. I fjor var det Gunnar Syllias som var den heldige.

– Prisen går til en som har gjort en ekstraordinær innsats for landbruket i Askim eller Indre Østfold i året som har gått, eller gjennom lang tid. Prisvinneren kan ikke være bonde selv eller det kan ikke være med som begrunnelse for bakgrunnen, sier Riiser.

Tidligere vinnere er: Uno Andersen (2019), Annica Svendsen (2020) og Gunnar Sylliaas (2021).

ANNONSE

Helene Bøksle:
Julekonsert med en av Norges vakreste stemmer!

Oppfordrer til trygg sesonginnspurt på MC