Hun skal lede nye Østfold fylkeskommune

Glenn Thomas Nilsen
3 minutter lesetid

Torsdag vedtok fylkestinget å ansette Solveig Helene Olsen fra Moss som fylkesdirektør i fremtidige Østfold fylkeskommune. Totalt var det 16 søkere til denne stillingen.

I juni ble det vedtatt at Østfold skal styres etter formannskapsmodell.

– Det var mange gode kandidater til stillingene som fylkesdirektør ved fylkesrådsleders kontor og fylkeskommunedirektører, og jeg er glad for at vi har fått et enstemmig fylkestingsvedtak på plass nå. Det gir både de nyansatte og ledergruppen i Viken fylkeskommune den nødvendige tiden framover til å jobbe sammen om de politiske og administrative prosessene, og oppgavene som leder fram mot overgangen til de nyetablerte fylkeskommunene 1. januar 2024, sier fylkesordfører Roger Ryberg til viken.no.  

Olsen vil være ansatt som prosjektleder frem til 31. desember 2023, og deretter som fylkeskommunedirektør i Østfold i den nyetablerte fylkeskommunen, fra 1. januar 2024.

– Første oppgave blir å lose alle medarbeidere inn i ny organisasjon på en trygg og mest mulig forutsigbar måte, slik at vi er beredt til å yte best mulig tjenester til innbyggerne og være en god samfunnsutvikler og samarbeidspartner når nye Østfold fylkeskommune blir en realitet 1. januar 24, fortsetter Ryberg.

(Saken fortsetter under bildet)

Arkiv/ illustrasjonsfoto: Adrian Sellstrøm

Hun sier at den nye fylkeskommunen bygges av medarbeidere som har stått i endring og omstilling gjennom flere år.

– Først gjennom etableringen av Viken, så pandemi og nå oppløsning av Viken. Det har vært krevende, samtidig gir det oss en solid kompetanse til å omstille og tenke nytt om oppdraget vi har. Jeg er derfor trygg på at det er det beste laget jeg har med meg når byggearbeidet nå starter, sier Solveig Helene Olsen til viken.no.

ANNONSE

(Saken fortsetter under)

Cecilie Agnalt fra Skiptvet har ledet ansettelsesutvalget. Arkivfoto: Glenn Thomas Nilsen

Skjetving har ledet ansettelsesprosessen

Ansettelsesutvalget for Østfold har bestått av leder Cecilie Agnalt (Ap) fra Skiptvet. Hun hadde med seg Roar Lund (H), Benedicte Lund (MdG) og Johan Edvard Grimstad (fylkesrådet).

– Vi er glade for at Solveig Helene Olsen takket ja til å lede nye Østfold fylkeskommune. Hun er en samlende, motiverende, kunnskapsrik og trygg person som ved sine lederegenskaper evner å knytte Østfold sterkere sammen. Hun ser de store linjene, og er opptatt av det som løfter befolkningen i Østfold, som utdanning, folkehelse, infrastruktur, osv. Solveig har en stor og spennende oppgave foran seg, og gode medarbeidere med seg. Med et godt politisk samspill skal vi sammen sette retning for nye Østfold, sier leder av ansettelsesutvalget, Cecilie Agnalt til nettsiden.

(Kilde: Viken fylkeskommune)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.