Momarkedet i gamle dager. Foto: Digitaltmuseum

Mysen og Omegn Røde Kors feirer 80 år med film om Momarkedet

Lørdag blir det gratis jubileumsforestilling i Festiviteten.

– I forbindelse med at Mysen og Omegn Røde Kors fylte 80 år i 2021 ble det gjort en formidabel jobb med digitalisering av filmmateriell fra vår 80 år lange historie som også innbefatter Momarkedet. Ut av dette er det sammensatt og laget en jubileumsfilm med støtte fra Hans og Erling Grinis stiftelse og Eidsberg Sparebank, opplyser Røde Kors i en pressemelding.

ANNONSE

De inviterer til gratis offisiell visning av denne filmen etter Bygdas dag lørdag 10. september klokka 18 på Festiviteten i Mysen.

FRA ARKIVET: Historiker Tore Lund, nestleder fra Mysen og Omegn Røde Kors, Roger Berg, formidler på Folkenborg museum Erik Castberg Tresselt, kulturkonsulent i Eidsberg kommune, Ellen E. Byng Strøm og ansvarlig fotograf for mye av filmmaterialet, Harald Kvithyll. Leder i Eidsberg historielag, Dag Mysen var ikke til stede da bildet ble tatt. (Foto: Privat)

ANNONSE

Skolestartfestival for første gang

Skjelfossløpet for femte gang