– Vi er ikke kravstore, men ønsker en rettferdig lønnsutvikling

Leserinnlegg
2 minutter lesetid

Norsk Lektorlag og Utdanningsforbundet i felles streikelunsj på Askim videregående skole 07.09.22

Av: Karoline Aarflot Lind (lektor i musikk på Askim videregående skole og tillitsvalgt for Norsk Lektorlag)

Vi i Norsk Lektorlag ved Askim videregående skole støtter våre 66 kollegaer som i disse dager streiker på vegne av Utdanningsforbundet. Norsk Lektorlag, som også er i konflikt med KS, deler det synet som Ingunn Solheim Tveten (streikeleder for Utdanningsforbundet i Indre Østfold) legger frem i sitt debattinnlegg i Smaalenene avis 05.09.22.

Når søkertallene til lærerutdanningene stadig synker, når 40.000 med lærerutdanning flykter til andre yrkesgrupper og lønnsutviklingen for lærere kommer negativt ut sjette året på rad, har vi lærere og lektorer all grunn til å være bekymret for en utvikling som går i feil retning.

Redaksjonen i Norsk Lektorlag skriver 19.08.22 at lønnsnivået til lærere/lektorer med lengst ansiennitet har blitt svekket målt mot andre grupper med tilsvarende utdanningslengde i årets lønnsoppgjør. Videre påpeker Norsk Lektorlag at en prisvekst for 2022 som er forventet å ende på 4,7 %, vil medføre en reallønnsnedgang på ca 1% for de fleste lektorer. En slik lønnsutvikling er svært uheldig i en tid med stadig større lærermangel.

20 % av timene i norsk skole gjennomføres av en person uten fullført lærerutdanning, skriver H.C. Nyhus og S. Handal (henholdsvis ledere i Norsk Lektorlag og Utdanningsforbundet) i VG 25.08.22. Dette er heller ikke holdbart. Elevene våre har krav på og fortjener både høyt utdannede og motiverte lærere.

Vi lærere og lektorer er ikke kravstore men ønsker en rettferdig lønnsutvikling. Vi er stolte av yrket vårt og håper at unge vil velge læreryrket og se på skolen som en attraktiv og verdifull arbeidsplass også i fremtiden.

ANNONSE

(Leserinnlegg)

Foto: Privat
Foto: Privat

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.