Foto: Jasemin Fålvik

Klart for Norges største utedag!

DNT Indre Østfold inviterer til uteaktiviteter for hele familien søndag 4. september på flere steder i Indre Østfold regionen.

«Kom deg ut-dagen» er en turdag i regi av Den Norske Turistforening (DNT) som arrangeres hver høst og vinter. Her kan foreldre og barn i alle aldre få en smakebit på friluftslivet, helt gratis.

– Vi inviterer alle til å være med oss for å få en god start på turhøsten! Kom deg ut-dagen passer for alle, ikke minst barn og familier. Vi håper en søndag i utendørs og nært der man bor kan gi en hyggelig opplevelse den helgen, og samtidig gi ideer til hva man kan finne på i naturen i høst. Dette passer for alle, enten man er vant til å være i naturen eller har lyst til å utforske friluftslivet mer framover, sier Kjersti Berg Sandvik i DNT Indre Østfold.

Hun oppfordrer alle til å komme seg ut på tur denne dagen, enten på et arrangement eller på egenhånd.

– Vårt nærområde har så mye fint å by på av natur. Vi er heldige som kan få fine opplevelser rett utenfor døra uten mye planlegging og uten å bruke penger.

(Saken fortsetter under)

ANNONSE

Dette skjer i vårt nærområde!

Barnas Turlag i DNT Indre Østfold lager turmoro på Knapstad og i Spydeberg,

I Romsåsen i Askim blir det zipline og treklatring, samt muligheter for omvisning i gruvene.

Ved Gravstjern i Trøgstad blir det muligheter for å padle kano og prøve zipline

Ved Ertevannet i Fjella blir det natursti og ta gjerne med fiskeutstyr og test deg selv!

På bygdetunet i Rakkestad blir det blant annet orientertingsløype, pil og bue og andre aktiviteter, mens det på Bommen i Ørje blir mulig å teste et mobilt klatretårn!

Alle er velkomne! Ta med familien, naboer eller venner og bli med!

For mer detaljert informasjon om de ulike aktivitetene på de ulike stedene, samt kontaktpersoner, se her (ekstern lenke)

Tips til turhøsten

Tur-appen KulTur Gratis app, laget for barn mellom 4 og 12 år der man registrerer turlengde og får poeng for aktiviteter. Den passer både for de som har vært mye på tur og ikke. Barna får poeng for å klatre i trær, plukke søppel, spise mat ute, lage barkebåt, overnatte i telt og sjonglere med kongler, og de kan gjøre hver aktivitet mange ganger. Tilgjengelig for både iPhone og Android.

Finn nye turmål for hele familien I den nasjonale turplanleggeren UT.no finner finner du alt fra rasteplasser/bålplasser, teltplasser, fiskeplasser og utsiktspunkt. Og ikke minst kan du søke i tusenvis av turer og hytter.

Lag mat på tur Ta med primus eller stormkjøkken og spis god middag ute! Eller ta med mat på termos eller noe annet du har gjort klart hjemme. Planlegg turmål og maten sammen med barna, så blir turen en enda større opplevelse. Hva med en eventyrstund rundt bålet, eller ta med hengekøyer til pausene?

(Pressemelding)

ANNONSE

ANNONSE

Askim Kjemiske redder Svidd Gummi

Utendørs historietime på lensa