Askim Kjemiske redder Svidd Gummi

Glenn Thomas Nilsen
2 minutter lesetid

For fjerde gang kan man i oktober oppleve Askims egen musikal. Audition ble gjennomført i mai og torsdag kveld var det klart for første øvelse.

Se bilder nederst i saken!

Den 24. august kom det frem at musikalen balanserte på en økonomisk knivsegg. Etter hvert fikk manusforfatter Kari Middelthon en veldig hyggelig telefon fra Kjell Olsen, leder av Askim Kjemiske Arbeiderforening, som sa at dem ville gi 150 000 kroner. Dersom disse pengene ikke hadde kommet kunne årets Svidd Gummi blitt avlyst. Middelthon har også gjort en stor jobb med å få inn midler.

Premieren er torsdag 27. oktober og totalt er det fem forestillinger. Billettsalget er nå godt i gang.

– Vi møter fortellingen om dem som jobbet i slitet og varmen fra smelteovner og dekkmaskiner, men også gleden og stoltheten over byens fremgang, forelskelse i Folkeparken og fabrikkjentenes hår som alltid luktet av gummi. Vi følger krav om rettigheter, fagforeninger, krigens redsler og den umulige kjærligheten mellom direktørsønnen Halvor på kontoret og Maria på Pikesalen, står det å lese om musikalen (ekstern lenke)

I årets musikal er det blant annet deltakere fra Askim, Ørje, Tomter, Oslo, Spydeberg, Mysen, Ås og Trøgstad. På scenen er cirka 60 personer involvert.

ANNONSE

– Regi: Anneli Sollie

Musikalsk leder: Andrè Bongard

Musikk: Guttorm Guttormsen

Manus: Kari Middelthon

Premiere torsdag 27.okober kl. 19.00, fredag 28.oktober kl. 19.00, lørdag 29.oktober kl. 14.00 og kl. 18.00

Matineforestilling søndag 30. oktober kl. 14.00


Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.