La ned snublestein utenfor kommunehuset

Glenn Thomas Nilsen
1 minutter lesetid

Både innbyggere og andre interesserte var tidligere denne uken velkommen til å delta på seremoni for nedleggelse av «snublestein» til minne om Abraham Marcus Abosch.

Kommunestyret i Skiptvet vedtok tidligere at det i samarbeid med jødisk museum skulle legges ned en snublestein utenfor kommunehuset i Skiptvet. Abosch var kjøpmann i bygda og ble deportert og drept under andre verdenskrig fordi han var jøde.

Ordfører Anne-Grethe Larsen synes det ble en verdig da snublesteinen ble lagt ned.

– Takk til alle som møtte opp og som bidro! Snublesteinen minner oss om at vi ikke må glemme det som skjedde under 2. verdenskrig med jødene!, skriver hun på sin Facebook-side.

ANNONSE

Snublesteiner er minnesmerker over ofrene for nazismen under andre verdenskrig. Hver stein er utformet som en brostein 10x10cm, belagt med en messingplate der navn, fødselsår, deportasjonsår, dødsdato- og sted er inngravert. Hver stein representerer ett enkeltmenneske, ett individ. Steinene støpes ned i fortauet på steder der jøder eller andre ofre for nazismen bodde eller arbeidet fram til de ble deportert og drept.

(Kilde: Jødisk museum sin nettside)

Stem her

ANNONSE

Stikkord
Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.