Foto: Nina Johansen Bullock

En formidabel fest på lensa

Med utgangspunkt i et mord som fant sted i Vidnes (Skiptvet) for 101 år siden, er «Festen» et velskrevet manus som Nes lenseteater leverer strålende med alle sine deltagere.

Energi, samspill, gode dansere, sangere, musikere og skuespillere er nøkkelord for forestillingen

Se bilder nederst i saken!

Fredag kveld var det premiere på «Festen». Med elva og lensa som kulisser, ble den beste rammen skapt for å skape den gode stemningen. En fullsatt tribune lot seg imponere over det som ble fremført av ensemblet.

«Festen» tar for seg et ungdomsmiljø som vil skape noe nytt, et ungdomshus hvor de skal møtes til debatt og fest. Og ungdommene lager fest med auksjon til inntekt for en tre etasjes vedovn. Det blir fest, auksjon, forbudt inntak av brennevin med mer. Vi møter bygdedyra, ungdommen, misjonsfolket, de snerpete og de mer festglade. Sjømannen Børre, spilt av Edvin Anstensrud, kommer til lensa for å søke jobb. Han blir raskt en del av lensekrabbene og deres familier og omgangskrets. Men allerede etter en uke finner festen sted, og han blir en drapsmann. Vi følger han og de andre på lensa. Til mordet er avslørt. Finalen er rett og slett rørende når vi får servert hvordan det gikk med alle aktørene til slutt.

(Saken fortsetter under)

Anne-Berit Kjølberg, Edvin Anstensrud (i midten) og Lars Svartedal (sittende på kassa). I bakgrunn: Haakon Aass.

Kristin Lyhmann har ved hjelp av datter Ella Gyri Groven gjort en stor jobb med å innhente fakta rundt hendelsen som skjedde for over 100 år siden. Historien er sterk, og instruktør Tytti Oittinen, har fått frem det beste i alle på scenen, både barn og voksne. Gode kulisser, rekvisitter og kostymer, setter farge på forstillingen i lag med skuespillerne. Det er virkelig et lagspill. Spretne unge menn som danser og beveger seg som en lek over scena, barna som deltar i dansen og leken, stødige skuespillprestasjoner av alle. Hvem er profesjonell, og hvem er amatør i «Festen»? Dere er så samkjørte og profesjonelle hele gjengen. Dere dro «Festen» i lag med energi og tempo.

ANNONSE

Da «Festen» var ferdig, svarte publikum med en velfortjent stående applaus. Flere ble takket av produsent, Susan Bos. Ordfører Anne-Grethe Larsen var tydelig rørt da hun takket Nes Lenseteater, Kristin Lyhmann og Lars Svartedal, styreleder i Nes lenseteater og evig engasjert i alt som skjer på lensa.

Jeg tar alle terningene jeg har og kaster opp i lufta. Alle lander på 6.

Produksjon

Dramatiker: Kristin Lyhmann

Regissør: Tytti Oittinen

Regiassistent/ koreograf: Ella Gyri Groven

Scenograf: Tom Simonsen

Kostyme-design: Wenche Andresen

Kostymeproduksjon: Solveig Engebretsen,Marit Knudsen, Anne-Lise Strande, Liv Rønning Westli, Mona Irene Thon, Ann-Cecilie Løken Christiansen, Wenche Holt

Lyd: Tangen Lyd og Lys a/s

Musikk: Hans Vidar Torp, Sigrid Sollie Kornstad, Ånund Meberg Myhren, Benjamin Kippersund

Produsent: Susan Bos


ANNONSE

Populære TikTok-ere til Slitudagene

BILDER: Tre korps – én konsert