Ytterligere 100 lærere tas ut i streik i IØ

Glenn Thomas Nilsen
2 minutter lesetid

Førstkommende mandag trapper Utdanningsforbundet opp streiken og tar ut drøyt 1400 nye lærere i streik i Norge.

I Indre Østfold-distriktet ble det fra og med mandag 22. august tatt ut over 100 lærere i streik. Mandag 29. august trappes streiken opp og da er det totalt 200 lærere som er tatt ut i Indre Østfold.

– Ingen av skolene stenger. Skoleledelsen vil se på hvordan man kan organisere skoledagen kommende uke for de elevene som ikke er rammet av streik, og vi jobber nå med å sette opp timeplanene for neste uke. Vi vil prioritere elever med særskilt behov for støtte og oppfølging. Vi sender fortløpende ut informasjon til foresatte, skriver Indre Østfold kommune.

Disse skolene og barnehagene er nå berørt av streiken fra 29. august (antall ansatte i parentes):

Askim ungdomsskole (43)

Knapstad barne- og ungdomsskole (6)

Mysen ungdomsskole (21)

Trøgstad ungdomsskole (11)

Havnås oppvekstsenter avdeling skole (1)

Spydeberg ungdomsskole (1)

Trømborg skole (1)

Blomsterenga barnehage (1)

Susebakke barnehage (1)

Askim videregående skole (62)

ANNONSE

– Lærerhjertene våre blør når elevene rammes av denne konflikten. Men de rammes hardere når de ikke får lærere som er utdannet til denne viktige og krevende jobben, sier Utdanningsforbundets leder, Steffen Handal i en pressemelding.

Han er grundig lei av talltriksingen fra KS i denne konflikten; disse halvsannhetene skaper et uriktig inntrykk, både av lærernes lønnsnivå, av lønnsutviklingen og av alvoret i lærermangelen.

– At KS bagatelliserer lærermangelen og snakker ned betydningen av lærerutdanning, bør bekymre politikerne som er opptatt av skolekvalitet – både lokalt og nasjonalt. Den uredelige tallbruken provoserer selvsagt lærerne og bidrar overhodet ikke til å gi elevene en bedre skole. Ikke bidrar den til å finne løsninger som kan få slutt på streiken heller, fastslår Handal.

(Kilde: Indre Østfold kommune og Utdanningsforbundet)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.