Statsråden besøkte blant annet Kirkens Bymisjon. Foto: Adrian Sellstrøm

Helseministeren besøkte Mysen

Onsdag ettermiddag var helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) innom Phoenix Haga og Kirkens Bymisjon i Mysen.

Se video her!

Statsråden fikk en omvisning på Phoenix Haga, som jobber for at rusavhengige skal få et fullverdig liv uten bruk av rusmiddel. I tillegg fikk hun også høre mer om hvordan de jobber der.

– Vi ser frem til å vise frem Haga og presentere tilbudet vårt. Samtidig som vi vil diskutere behandling av avhengighet, rusfrihet, ettervern, ideelle aktører, samarbeid helse og justis, skrev Phoenix Haga på sin Facebook-side i forkant av besøket.

På sin Facebook-side onsdag kveld skriver Kjerkol dette om besøket på Haga:

– Det er et behandlingstilbud for unge rusavhengige i alderen 18 år og oppover som baserer seg på modellen Det Terapeutiske Samfunn. Muhammad og Daniel viste meg rundt, og har gitt meg mange innspill om viktigheten av gode behandlingstilbud og ettervern som vi jobber med i regjeringens forebyggings- og behandlingsreform. ?

(Saken fortsetter under)

ANNONSE

Varaordfører Kathrine Hestø Hansen (f.v), ordfører Saxe Frøshaug, Cathrine Strøbka Myhre og Ingvild Kjerkol i prat. Foto: Adrian Sellstrøm

På Kirkens Bymisjon ble det fortalt mer om prosjektet Aktive eldre. Det musikalske var det Leif Ingvald Skaug og Gospel Explosion som sto for.

– Aktive eldre handler som å forhindre ensomhet og utenforskap etter pandemien. Med midler fra Dam Stiftelsen har vi hatt mulighet til å gjennomfør en rekke aktiviteter for eldre som skaper generasjonsmøter og knytter bånd på tvers av alder, etnisitet og kjønn. Aktivitetene har vært gjennomført hos oss i Kirkens Bymisjon og vi er strålende fornøyd med å si vi har lykkes med prosjektet. Mange benytter seg av tilbudet og vi håper vi finner finansiering til å videreføre dette, sier daglig leder Cathrine Srøbka Myhre i Kirkens Bymisjon Indre Østfold til indre24.no.

(Saken fortsetter under)

Video: Adrian Sellstrøm

Etter besøket på bymisjonen var helseministeren imponert over alt som foregår hos dem.

– Kirkens Bymisjon har hatt et særskilt prosjekt for å skape aktivitet for eldre som følge av at vi har vært veldig isolert disse årene vi har hatt pandemi. Og med bidrag fra Damstiftelsen som har distribuert disse stimuleringsmidlene fra Regjeringen, så har man fått til god aktivitet, sier Kjerkhol til indre24.no før hun avsluttet med å si:

– Også hadde daglig leder så mange prosjekter at jeg blir ganske slått i bakken av hva man greier å få ut av den frivillige aktiviteten her, så det har vært rett og slett imponerende.

ANNONSE

ANNONSE

Ytterligere 100 lærere tas ut i streik i IØ

MC-fører målt til 213 km/t på E18