Stort oppmøte på streikemarkering

Glenn Thomas Nilsen
4 minutter lesetid

Fra og med mandag tok Utdanningsforbundet ut godt over 100 av sine medlemmer i Indre Østfold. Mandag kveld var det streikemarkering i Guderudparken i Askim.

Se bilder nederst i saken!

Askim ungdomsskole og Mysen videregående skole er hardt rammet av streiken. 66 ansatte ved Mysen videregående skole er tatt ut, mens på ungdomsskolen er det 42 ansatte.

LES OGSÅ:
Ansatte i skoler og barnehager i IØ tas ut i streik fra mandag

Svært redusert undervisning på ungdomsskolen

Streikemarkering i Guderudparken

ANNONSE

– En stor del av lærerne ved Askim ungdomsskole som er organisert i Utdanningsforbundet, er tatt ut i streik. En av konsekvensene kan derfor være at Askim ungdomsskole må stenge for deler av, eller all undervisning, fra og med mandag 22. august, skriver kommunen på sin nettside.

På Mysen videregående skole vil det medføre at mange undervisningstimer ikke vil kunne gjennomføres, mens timer med lærere som ikke er i streik vil bli gjennomført i så stor grad skolen mener er forsvarlig.

– Under halvparten av skolens lærere vil jobbe som normalt. Ledelsen vil sørge for fortløpende informasjon til de elevene som blir berørt av streiken. Nedenfor finner dere en lenke til en oversikt over hvilke dager det er fysisk undervisning på skolen, og hvilke dager som går bort p.g.a. streik for den enkelte klasse. Denne oversikten deles også i Teams, står det å lese på skolens nettside.

Vi streiker fordi:

… vi år etter år får et dårligere lønnsoppgjør enn de andre ansatte i fylkene og kommunene. Hvorfor er det rimelig at lærerne skal bli lønnstapere for sjette år på rad?

… nesten hver femte person som underviser i skolen ikke er lærerutdannet, uten at lærerkrisen overhodet tas på alvor av vår arbeidsgiver. Dette går til syvende og sist utover elevene – og samfunnet.

… vår lange utdanning og brede kompetanse verdsettes så lavt at vi sliter med å rekruttere og beholde lærere. 40 000 med lærerutdanning jobber ikke i skolen. Søkertallene til lærerutdanningene synker for tredje år på rad. Og 16 400 lærerårsverk i skolen mangler godkjent lærerutdanning.

… lærere med mer enn fire års høyere utdanning lønnes i snitt lavere enn gjennomsnittet i alle andre sektorer (både offentlig og privat). Med andre ord: Skolen er den sektoren i Norge hvor høyere utdanning gir dårligst, lønnsmessig uttelling. Med en mastergrad vil du tjene mer penger uansett i hvilken sektor du velger å jobbe enn du vil gjøre som lærer i skolen.

(Kilde: Utdanningsforbundet)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.