Nye muligheter for Oliver i Rally Belgia

Pressemelding
2 minutter lesetid

Oliver Solberg starter sitt sjuende løp i øverste klasse i årets rally-VM når Ypres Rally Belgia står for tur til helgen.

Løpet finner sted i Vest-Flanderen og inneholder 20 fartsprøver over til sammen 281,58 kilometer med smale og kronglete gårdsveier på asfalt.

Den 20-årige fabrikkføreren måtte bryte Rally Finland for to uker siden etter en utkjøring. Han har femteplass Rally Monza i fjor som beste resultat i øverste VM-klasse.

– Jeg er veldig motivert for å komme sterkere tilbake etter uhellet i Finland. Førerne med erfaring fra Rally Belgia tidligere har en stor fordel i dette løpet. Man må vite hvor og hvor mye man skal kutte i svingene. Dessuten endrer ofte grepet seg på veiene, sier Oliver Solberg.

Den svensknorske Hyundai-føreren ledet, men måtte bryte fjorårets løp i nest største klasse på grunn av et elektrisk problem med bilen siste dag.

ANNONSE

– Presisjon blir viktig ettersom det er mange grøfter på utsiden av svingene og kryssene. Dessuten blir veiene blir til tider skikkelig møkkete og glatte.

Løpet blir hans andre på asfalt med en Hyundai i20 N Rally1-bil. Rally Belgia er sesongens niende VM-runde av 13.

Rally Belgia starter med åtte fartsprøver fredag og avsluttes søndag ettermiddag.

(Pressemelding)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.