Følger nøye med på tilsvarende bruer

Glenn Thomas Nilsen
3 minutter lesetid

Viken fylkeskommune eier og er ansvarlig for vedlikehold av fem lignende bruer som Tretten bru. En av dem er Bliksland bru i Tomter.

I en pressemelding mandag kveld skriver fylkeskommunen at de nå følger nøye med på tilsvarende bruer.

– Når granskingen av årsakene til at Tretten bru kollapset er klar, vil vi gjøre grundige undersøkelser om det samme kan skje med tilsvarende bruer som vi har ansvar for, sier Olav Skinnes (Sp), fylkesråd for samferdsel i Viken fylkeskommune.

Bakgrunnen til at dette kommer opp nå er at Tretten bru i Gudbrandsdalen kollapset mandag morgen. Fylkeskommunen har ansvar for til sammen fem bruer som har tilsvarende eller lignende konstruksjon som brua som kollapset i går.

– Når vi får kunnskap om hva som er årsaken til den dramatiske bru-kollapsen på Tretten, har vi et kunnskapsgrunnlag for å undersøke om andre tilsvarende bruer kan ha de samme svakhetene, sier Skinnes i pressemeldingen.

Han legger til at de vil forholde seg til Vegdirektoratets vurderinger, og holde tett kontakt med dem framover om videre oppfølging av tilsvarende broer. Det er gjennomført inspeksjon i sommer på de bruene Viken har ansvar for, og det vil gjøres inspeksjon etter visuelle skader i nærmeste framtid.

ANNONSE

(Saken fortsetter under)

Bliksland bru i Tomter. Foto Askim Entreprenør AS

Bliksland bru

Totalt var det 32 bruer langs fylkesveiene som sårt trengte oppussing. Gamle Bliksland bru i Tomter var en av de 17 bruene som var blitt oppført som kritisk av Statens vegvesen.

Arbeidet med ny bru startet sommeren 2017 og den nye ble åpnet 1. desember 2017.

– Gamle Bliksland bru, som ble bygget i 1945, hadde skader på stålbjelker og betong, og rekkverket levde ikke opp til dagens sikkerhetsstandard. Det var også en fordel å bygge den litt høyere i terrenget, slik at det ble nødvendig klaring til jernbanens kjøreledning, skriver askimentreprenor.no (ekstern lenke)

Det var Askim Entreprenør AS som sto for utgraving og oppfylling til landkarene, samt forberedende arbeid før støpning av betong.

Dette er bruene Viken fylkeskommune eier og har ansvaret for:

  • Bliksland brua i Tomter, Indre Østfold kommune.
  • Sundbyveien bru på Fv1590 over E6 ved Eidsvoll.
  • Bølgen gang- og sykkelbru, Kongsberg.
  • Fløtaker gang- og sykkelbru, Lampeland.
  • Herstrøm gang- og sykkelbru, Nedre Eiker.                  

(Kilde: Pressemelding)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.