– Derfor ønsker vi utspillet hennes velkommen

Leserinnlegg
3 minutter lesetid

Vi er enig med Ingunn Hensel i at det er for få og for lange kommunestyremøter i Indre Østfold kommune. Derfor ønsker vi utspillet hennes velkommen.

Av: Trond Andreas Enger, gruppeleder for Indre Østfold Arbeiderparti

LES OGSÅ: Lokaldemokratiet i Indre Østfold

Antallet møter er et økonomisk spørsmål. Vil vi ha flere møter, må vi tørre å ta debatten om mer penger i godtgjørelse til politikerne.

Men når det gjelder å klage over lengden på møter, har nok Venstre mindre troverdighet enn de fleste. Kommunestyrets minste parti bruker en betydelig del av taletida i kommunestyret, også ved å fremme forslag som partiet er alene om. Det er Venstre selvsagt i sin fulle rett til. Men det blir litt selvmotsigende når man selv beslaglegger uforholdsmessig mye av møtetiden, for deretter å kritisere at det brukes for mye tid.

Det er flere eksempler på at AP-representanter har trukket forslag, når debatten har vist at forslaget deres ikke vil få flertall. Vi mener flere burde benytte den metoden. Da bidrar vi til kortere møter.

ANNONSE

Arbeiderpartiet støtter gode forslag som er i tråd med vår politikk. I denne første perioden som ny kommune er det nok flere eksempler på at vi kunne fått et større flertall med en litt annen tilnærming. Det har vi tatt sjølkritikk på, og jeg mener vi har blitt bedre, selv om det utvilsomt fortsatt er mye som kan forbedres.  Vi har etter hvert flere eksempler på godt samarbeid med de andre partiene i kommunestyret i enkeltsaker. Vi opplever nok Venstre som det minst konstruktive partiet i så måte.

Jeg mener at Hensel blander sammen demokrati med det å få viljen sin. Det er velgerne som har satt sammen kommunestyret, og partienes størrelse og innflytelse gjenspeiler velgernes vilje. Vi er alle valgt på et program og vår oppgave er i størst mulig grad å oppfylle programløfter. Derfor er vi framoverlente og stolte over hva vi har fått til i posisjon.

Nå ser vi fram til en ny sesong med gode og konstruktive politiske vedtak til beste for innbyggerne i Indre Østfold kommune.

(Leserinnlegg)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.