Styrker skolebibliotekene i Marker og Skiptvet

Glenn Thomas Nilsen
2 minutter lesetid

Regjeringen gir 17 millioner kroner til 26 kommuner som har søkt om tilskudd for å styrke skolebiblotekene. To av kommunene er Marker og Skiptvet.

– Vi møter skrift overalt, både på skolen, i jobb og på fritiden. Det krever gode leseferdigheiter. Å kunne lese godt er avgjørende for å kunne delta i samfunnet. Derfor er det viktig at vi styrker skolebibliotekene, sier kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) i en pressemelding.

Marker får 900 000 kroner, mens Skiptvet er tildelt 712 500 kroner.

ANNONSE

Ifølge pressemeldingen er målet med tilskuddet at skolebibliotekene skal gi en arena for leseglede for alle elevgrupper og i alle fag. Midlene skal også bidra til å styrke arbeidet med lesestimulering og skape en inkluderende arena, som tar hensyn til de ulike forutsetningene til barn og unge med innovative og fremtidsrettede løsninger.

I tillegg skal tilskotet støtte arbeidet med at skulebiblioteka blir brukte systematisk i opplæringa og bidreg til å nå måla i læreplanverket. Dette betyr at midlane òg skal stimulere samarbeidet mellom bibliotekarane og lærarane til skulen, skriver regjeringen.no.

– Å utvikle leseglede og å være positivt innstilt til å lese er viktig, fordi vi vet at det å være motivert for å lese har stor betydning for hvor god leser en blir. De nye læreplanene tilrettelegger for at elevene utvikler lesekompetansen sin gjennom hele opplæringsløpet. Både leseferdigheiter, lesemotivasjon og det å lære å bruke biblioteket er vektlagt, sier Brenna i pressemeldingen.

(Kilde: Regjeringen)

Stem her

ANNONSE

Stikkord
Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.