Foto: Jan Arild Røste Wallin

Endelig klart for Markens Grøde igjen

Fredag klokken 13.00 åpner landbruksmessen Markens Grøde i Rakkestad. Det er ventet mange folk til arrangementet denne helgen.

– 15 000 besøkende på et jorde i Rakkestad? Yepp, det stemmer, sier daglig leder Ida Marie Ruud Stemmedalen i Rakkestad Næringsråd.

Messen inneholder aktiviteter, underholdning og opplevelser, som formidler et mangfold av verdier, på en måte som kun ei landbruksmesse kan gjøre.

– Finværet er prikket inn, utstillerne er på plass og programmet inkluderer både fag og dagsaktuelle saker i tillegg til opplevelser, håndverk, lokalmat og spenning, fortsetter Ruud Stemmedalen.

Markens Grøde ble sist arrangert i 2018 og skal i utgangspunktet arrangeres annet hvert år, men på grunn av korona ble dette avlyst i 2020.

Se programmet her (ekstern lenke)

ANNONSE

Moro

  • Inspiria Science senter kommer og med seg har de mikroskop der du kan studere mikroorganismer og jordtype. De lærer deg også programmering i praksis, klart du får styre roboten som du selv har programmert kjøreruten til! Målet er å øke bevissthet og kunnskap om digitalisering i landbruket.
  • Og ja da, det blir masse dyr, det blir hopping i høyet, det blir tråtraktorløype.
  • Lokalmat: 10 lokalmatprodusenter kommer, og det betyr et bugnende torg der du vil se farger, former og smaker du ikke trodde fantes. Det er produsentene selv som står for salget, så her får du med tips om tilberedning og informasjon om produktene med på kjøpet.
  • Barnas Smaksverksted: Kjenner du igjen smaker med bind for øynene? Surt, salt, søtt og bittert – hva er hva? Pedagoger og funksjonærer leder deg gjennom en smaksløype – kanskje liker du mer enn du tror?

Fag

  • Åpningsprogrammet sikres av trioen landbruksminister Sandra Borch, adm. dir. i NIBIO Nils Vagstad og styreleder i Matkornoffensiven Egil Olsvik. Åpningsprogrammet ledes av ordfører Karoline Fjeldstad som selv er bonde.
  • Alternative energikilder: Dagens strømsituasjon gjør at alternative energikilder har et helt nytt fokus. På Grøden betyr det foredrag med solenergi, biogass og biokull.

Messegeneral Christine Høie (f.v.) og ordfører Karoline Fjeldstad. Foto: Privat
Foto: Jan Arild Røste Wallin
Foto: Markens Grøde

ANNONSE

Ber vegmyndighetene satse på en god avlastning

Lokaldemokratiet i Indre Østfold