Minister vil se på oppusset kirke

Glenn Thomas Nilsen
2 minutter lesetid

Onsdag 10. august kommer både barne- og familieminister Kjersti Toppe og biskop Kari Mangrud Alvsvåg i Borg bispedømme til Eidsberg kirke.

Toppe ønsker å se de gode resultatene av en omfattende restaurering av kirkebygget, gjort med midler fra Indre Østfold kommune og riksantikvaren.

– Statsråden er spesielt interessert i arbeidene ved Eidsberg kirke for å lære mer i forkant av et prosjekt barne- og familiedepartementet har med bevaring og restaurering av kirker i årene fremover. I tillegg vil hun gjerne høre om Eidsberg kirkes historiske og kulturelle betydning – hva vil det si å drive menighet i dag i et gammelt bygg?, skriver Den norske kirke i Indre Østfold i en pressemelding.

(Saken fortsetter under)

ANNONSE

Barne- og familieminister Kjersti Toppe. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Eidsberg kirke har de siste årene gjennomgått store restaureringer for over 15 millioner. Blant annet er alt av mur pusset opp innvendig og utvending, våpenhuset er fornyet, det er laget rullestolrampe og hele taket er restaurert.

Under besøket vil også prost i Østre Borgesyssel Kåre Rune Hauge, kirkeverge i Indre Østfold Gunnlaug Brenne, leder av Indre Østfold kirkelige fellesråd Bjørn Solberg og byggrådgiver i Indre Østfold kirkelige fellesråd Jan Olav Løken, være til stede.

(Kilde: Pressemelding)

Biskop Kari Mangrud Alvsvåg i i Borg bispedømme. Foto: Geir A. Carlsson / Fredriksstad Blad / NTB
Kåre Rune Hauge. Arkivfoto: Glenn Thomas Nilsen

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.