Fredrik Græsvik har i en årrekke jobbet som utenriksreporter i TV2. Her er han fotografert under Gazakrigen i 2014. Foto: Privat

– Gleder meg stort til å treffe lesere og folk i Askim

Til tross for at Kraftfestivalen i august er avlyst er det nå bekreftet at det blir bokbad med TV2-journalisten Fredrik Græsvik likevel.

Sist uke ble det kjent at det ikke blir Kraftfestival i Askim dette året. Årsaken er sviktende billettsalg. Både festivalen og åpningskonserten med Jonas Fjeld i Turbinhallen på Kykkelsrud er avlyst.

Bokbadet er i Askim kulturhus lørdag 20. august klokken 13.00.

LES OGSÅ: Kraftfestivalen avlyses

Har blitt glad i byen

– Jeg gleder meg stort til å treffe lesere og folk i Askim. Å skrive bøker er tidvis en ganske ensom prosess. Belønningen kommer når man reiser rundt og treffer folk som har lest bøkene mine, eller er interessert i temaene.  Og så har jeg blitt litt ekstra glad i Askim de siste årene. Alltid fint å komme tilbake, sier Græsvik til indre24.no.

I en årrekke har han jobbet som utenriksreporter i TV2, og de siste fem årene vært kanalens korrespondent i USA. Mange la kanskje også merke til at han rapporterte live fra gågata i Askim på våren i fjor og årsaken til det var at den erfarne journalisten var på besøk i byen.

ANNONSE

(Saken fortsetter under)

Her er Græsvik i Mosul i Irak under irakiske styrkers kamp mot IS. Foto: Privat

Hans sjuende bokutgivelse handler om hvordan Norge ble dratt inn i en krig i Afghanistan etter Al Qaidas angrep på USA i 2001. Ifølge Græsvik handler det om totalt feilslått strategi som endte med nederlag da Taliban tok tilbake makten i august 2021.

– Gjennom alle disse årene, og helt til Taliban tok makten har jeg vært tilstede på bakken i Afghanistan. Jeg har møtt afghanere, presidenter, generaler og soldater. 

Ikke minst har han også fulgt de norske styrkene tett gjennom flere år og fikk være med disse ut en rekke ganger da de kom i strid.

– Og,  jeg har selv følt krigen tett på kroppen både i kampsituasjoner med norske og danske soldater og ikke minst under angrepet på Serena hotell i Kabul 2008, der jeg var en del av Jonas Gahr Støres følge.

ANNONSE

ANNONSE

Rekordmange oppkjøringer med automatgir

Blåste til langt over lovlig verdi