Solberg ett tidel unna VM-milepæl

Pressemelding
2 minutter lesetid

Ett tidels sekund skilte Oliver Solberg fra karrierens første fartsprøveseier på rally-VMs øverste nivå i Rally Estland.

Kun franskmannen Adrien Fourmaux kjørte i veien for den norsksvenske Hyundai-føreren på løpets korte, 18. fartsprøve. Aldri har han vært nærmere en fartsprøveseier i rally-VM.

På den nest siste fartsprøven søndag kopierte unge Solberg sin personlig beste plassering med annenplass. Da skilte sju sekunder til Esapekka Lappi fra fartsprøveseier.

– Man kommer ikke nærmere enn det. Selv om det er litt kjedelig å tenke på akkurat nå, vet jeg at en fartsprøveseier er like rundt hjørnet, sa Oliver Solberg.

Også fra Rally Sverige i slutten av februar fikk han med seg en nest bestetid, da 2,4 sekunder bak Ott Tänak.13.-plass sammenlagt ble nok en skuffelse for Oliver Solberg i rally-VM. Punktering, ødelagt servostyring og tidsstraff sendte 20-åringen nedover resultatlistene.

– Alle vet at jeg ikke er fornøyd med et slikt resultat i mitt favorittgrusrally. Man kan trygt si at Rally Estland ble vanskelig. Forholdene var veldig utfordrende med mye regn og variabelt veigrep. Når man kommer til et løp som dette for å kjøre en Rally1-bil for første gang på grus, er det jevne forhold en ønsker seg, sa Solberg.

ANNONSE

Finske Kalle Rovanperä vant VM-runden, hans femte seier denne sesongen. Toer ble Elfyn Evans og treer Hyundai-fører Ott Tänak. Neste VM-runde er Rally Finland første uka i august.

(Pressemelding)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.