Illustrasjonsfoto: Glenn Thomas Nilsen

Færre båtskader i sommer enn forventet

Antall båtskader i juni er halvert i forhold til juni i fjor, og tendensen fortsetter, viser tall fra Tryg Forsikring.

– Mye tyder på at det er langt færre båter på sjøen enn forventet, trolig på grunn av de høye drivstoffprisene, sier Torbjørn Brandeggen i Tryg.

Etter rekordhøyt salg av fritidsbåter under pandemien, og rekordmange båthavarier i fjor, forventet forsikringsselskapet enda mer båttrafikk og båtskader i sommer, men så langt har det ikke slått til.

– Første kvartal i år hadde vi en økning i båtskader med 17 prosent, men nå er alt snudd på hodet. For juni har vi fått inn under halvparten av antallet skademeldinger som i juni i fjor, noe som er helt unormalt. De høye prisene på drivstoff bidrar til at båtfolket er mindre på sjøen, og de kjører mindre når de først er ute samt tar kortere turer enn de pleier. Vi kan ennå få inn flere båtskader for juni, men tendensen er klar, og mange gjestehavner melder også om langt færre besøkende med båt hittil i sommer enn normalt, sier Brandeggen som er kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

ANNONSE

– På den positive siden ser vi at flere er begynt å slakke på farten for å spare drivstoff, noe som resulterer i lavere fart og risiko, og bidrar til færre båtulykker, legger han til.

Nedgangen i antall båtskader i juni hos Tryg Forsikring er på 54 prosent sammenlignet med juni i fjor, og er også langt under skadetallene for juni fra de foregående år. Tendensen ser lik ut for juli så langt. Nedgangen gjelder alle type båtskader, og er lik over hele landet.

Antallet fritidsbåter i Norge er nå over én million. Forsikringsbransjen registrerte i fjor 12718 båtskader til en erstatningskostnad på 593 millioner kroner, viser tall fra Finans Norge.

ANNONSE

Politiloggen natt til lørdag

MC-fører stakk fra kontroll