Foto: Hyundai Motorsport

Favorittrallyet frister

Noen elsker sushi. Andre en topptur i fjellet. Oliver Solbergs (20) favoritt er Rally Estland.

Til helgen får omsider den fartsglade Hyundai-føreren sin debut i favorittløpets største klasse. I 2020 vant Oliver karrierens første VM-runde i nettopp Rally Estland – men da i R5-klassen (nå Rally2).

– Noen hemmelighet er det ikke at Estland er et helt spesielt løp for meg. Jeg startet min rallykarriere i denne delen av verden, og jeg oppnådde noen av mine beste resultater på disse veiene. Å reise hit med en Hyundai i20 N Rally1 for første gang, er veldig spennende, sier Solberg.

Da unge Solberg tok klasseseieren for to år siden, holdt det samtidig til en oppsiktsvekkende niendeplass totalt.

ANNONSE

– Jeg elsker å kjøre grusveiene løpet har å by på; veier man virkelig kan angripe og ta med seg fart ut av svingene. Denne helgen ser jeg frem til å ha mer fart enn noen gang ettersom jeg skal kjøre på øverste nivå.

VM-runden starter med en kort fartsprøve torsdag kveld og går for alvor i gang fredag morgen. Etter 24 fartsprøver går feltet i mål i Tartu søndag ettermiddag. Hans beste plassering noensinne i Rally1-klassen er 5.-plassen fra Rally Monza i fjor.

(Pressemelding)

ANNONSE

ANNONSE

Slik sikrer du deg mot dette

Dyr sykkel stjålet i Oslo – funnet i Askim