Kjæledyr gjør folk i Viken lykkelige

Pressemelding
3 minutter lesetid

Hele 98 prosent av kjæledyreierne i Viken oppgir at kjæledyret gjør dem lykkelige, og like mange sier at kjæledyret er et fullverdig familiemedlem.

Det viser ferske tall fra en landsrepresentativ undersøkelse blant norske kjæledyreiere som er gjennomført av YouGov for Musti – Nordens største dyrebutikk-kjede. Resultatene foreligger i Den store kjæledyrundersøkelsen 2022.

Folk i Viken setter stor pris på sine kjæledyr er noe Musti også merker.

– Dette er en trend vi har sett de siste årene, og som akselererte under pandemien, da veldig mange gikk til anskaffelse av kjæledyr. Det er utvilsomt slik at kjæledyrene får en stadig mer sentral plass i livet til innbyggerne i Viken. Det ser vi ved at kjæledyreierne har blitt mer opptatt av å få faglige råd om for eksempel fôring og kjæledyrpleie, og at de stiller stadig høyere krav til produktene de kjøper til sine firbeinte venner, sier adm.dir i Musti, Erik Skjærstad.

Viken-folk foretrekker katt

Tallene fra undersøkelsen viser også at 49 prosent av kjæledyreierne i Viken har katt. Totalt sett for Norge ligger katte-andelen på 49 prosent. Vikens hunde-eiere må derimot finne seg i å innta en andreplass med en andel på 43 prosent av den totale kjæledyrbefolkningen. Snittet på andelen hundeiere i landet sett under ett er på 44 prosent. Sammen med Innlandet har Viken den eldste kjæledyrbefolkningen. 62 prosent av eierne her har kjæledyr som er mer enn fem år gamle.

ANNONSE

Mange kjøper kjæledyr gjennom oppdretter

Undersøkelsen viser at 10 prosent av kjæledyreierne i Viken har kjøpt kjæledyr på internett, mens dobbelt så mange (20 prosent) har kjøpt fra oppdretter.

– Internett har gjort det enklere å skaffe seg kjæledyr. I de tilfeller der man skaffer seg dyr via nett er det spesielt viktig at man gjør god research og passer på at man er skikkelig forberedt før man tar avgjørelsen om å anskaffe kjæledyr. Snakk med eieren, og sørg for å vite mest mulig om dyrets lynne og personlighet før du kjøper det, sier Magda Nawrocka, hundeekspert i Musti.

(Pressemelding)

Andre fakta om Viken fra Den store kjæledyrundersøkelsen 2022:

• 16 prosent sier at de tenker mer på kjæledyret enn på partneren sin
• 55 prosent har dårlig samvittighet for å la kjæledyret være hjemme alene
• 38 prosent sier at de ville valgt kjæledyret fremfor partneren dersom de gikk dårlig
overens.

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.