Foto: Tom Banks

Solberg ble disket fra seier i Höljes

Først jublet og gråt Oliver Solberg (20) for en populær EM-rundeseier i legendariske Höljes. Noen timer senere kom flere tårer da han ble diskvalifisert fordi en metallplate på bilen veide for mye.

Dermed står fortsatt familien Solberg uten seier i rallycrossklassikeren bare noen mil nord for hjemmet i svenske Mitandersfors. Hyundai-fabrikkføreren gjorde i helgen en sjelden gjesteopptreden i rallycross. Over ett år var gått siden rallyprofilen sist vant et offisielt billøp, Rally di Alba i Italia.

Løpet hadde samlet store deler av verdenseliten, deriblant firedobbelt verdensmester Johan Kristoffersson, regjerende europamester Andreas Bakkerud og EM-leder Anton Marklund. Samtlige måtte se seg slått av svensknorske Oliver Solberg.

Etter imponerende kjøring og blant annet en heatseier lørdag, kvalifiserte Solberg seg for pole position i EM-rundefinalen. 20-åringen ledet racet fra start til mål, mens både Kristoffersson og Bakkerud måtte bryte med tekniske problemer.

Følelsene tok overhånd

I første seiersintervju tok følelsene fullstendig overhånd for unge Solberg.
– Jeg kan ikke huske å ha grått på den måten før. Det var akkurat som en propp slapp inni meg. Ekstra spesielt var det å vinne sammen med familien min og på hjemmebane. Pappa, mamma og jeg tok denne seieren sammen.

ANNONSE

Hele familien var også på plass i det lille tettstedet i Nord-Värmland. Mamma Pernilla var teamsjef og ansvarlig for det taktiske, mens pappa Petter var teknisk sjef for bilen. I forbindelse med teknisk etterkontroll på bilen han benyttet fra Hedströms Motorsport, ble det avdekket 3 kilo overvekt på bunnplaten i aluminium. Dermed ble Oliver Solberg diskvalifisert fra finalen, og Anton Marklund rykket opp som løpsvinner.

Som 15-åring var han tidenes yngste rallycrossfører i den største klassen. Oliver Solberg ble nordisk mester i rallycross bare 17 år gammel i 2018. Siden byttet han til rally og fikk fabrikkontrakt med Hyundai.

(Pressemelding)

ANNONSE

ANNONSE

Inviterte til familiedag

Siktet for kjøring i påvirket tilstand