Erik Unaas. Arkivfoto: Glenn Thomas Nilsen

Reagerer sterkt på vedtak

Denne uken mottok Rudskogen Motorsenter AS brev fra Statsforvalteren i Oslo og Viken hvor deres tillatelse er blitt innskrenket på en rekke punkter.

(Les pressemeldingen nederst i denne saken)

En av dem som reagerer sterkt på dette er Erik Unaas. Som journalist, politiker, idrettsleder og nå som koordinator for Indre Østfold regionråd (62 000 innbyggere i kommunene Indre Østfold, Rakkestad, Skiptvet og Marker), har han fulgt Rudskogen siden slutten av 1990-tallet.

– Jeg ser den enorme samfunnsgevinsten «nasjonalanlegget» gir: som møteplass og Indre Østfolds fremste besøksattraksjon, som idretts- og motorsportsanlegg, som arbeidsplass, som næringsarena og ikke minst rollen i arbeidet med å styrke trafikksikkerhetsarbeidet både for ungdom og voksne (ekstra viktig med Statens Vegvesen og Regjeringens nullvisjonsmål), sier Unaas.

ANNONSE

Han mener at Rudskogen betyr mye for kommunene rundt med tanke på omsetning på hoteller, butikker, entreprenører og mange andre aktører.
– Vi har ingen andre arenaer i Indre Østfold med like mange besøkende som Rudskogen.

Unaas legger til at de besøkende og lokalmiljøet stort sett aldri opplever støy og lyd som noe problem.

– Og myndighetene vet jo egentlig at framtiden for motorsporten også blir fossilfri (elektrisk). Jeg er oppriktig lei meg for at Harald Huysmann og hans dyktige kollegium nå må gå enda flere runder med Statsforvalter for skape forståelse for å kunne opprettholde driften ved Rudskogen. Harald må allerede ha brukt millioner av kroner i denne «kampen». Disse pengene burde i stedet vært investert i å utvikle senteret, avslutter Erik Unaas.

LES OGSÅ:

ANNONSE

ANNONSE

Statsforvalteren har endret tillatelsen for Rudskogen

Kommer du først til en trafikkulykke?