Sand i maskineriet for Oliver Solberg

Pressemelding
2 minutter lesetid

Kenyansk pulversand – såkalt «fesh fesh» – skapte problemer for Oliver Solberg i fabrikkførerens første møte med klassiske Safari Rally på øverste Rally 1-nivå i rally-VM.

En rekke ganger måtte 20-åringen stoppe med mekaniske problemer forårsaket av ørkensanden.

– Mitt første grusrally på sportens øverste nivå kommer jeg neppe til å glemme noen gang. Absolutt alt som kunne gå galt, gikk galt, slo Solberg fast etter 10.-plassen totalt i løpet søndag.

Beste fartsprøveresultat ble femteplassen på SS13. I tillegg til flere titall minutter tapt på selve fartsprøvene som følge av problemene, røk Hyundai-føreren på nesten fire minutter med tidsstraffer.

– Trøsten er at det gikk mye bedre enn i fjor. Vi har masse jobb å gjøre framover, men en opptur var det å komme til mål. Faktisk er det en prestasjon i seg selv etter alt vi måtte gjennomgå. Det er takket være mekanikerne og teamet. Uten dem er intet mulig i denne sporten. Nå ser jeg fram mot nye mål i neste løp, sa Oliver Solberg.

ANNONSE

Han lå på sjetteplass sammenlagt som best, men droppet fire plasseringer til slutt etter gjentatte mekaniske problemer. I fjor måtte den svensknorske rallyføreren bryte allerede på tredje fartsprøve med store skader på bilen.

Finnen Kalle Rovanperä vant sesongens fjerde seier i rally-VM, som han leder klart sammenlagt. Toyota-førere beslagla de fire første plasseringene sammenlagt i løpet. Neste VM-runde finner sted i Estland 14.- til 17. juli. Også der skal Solberg kjøre i toppklassen.

(Pressemelding)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.