Afrikansk safari for Oliver Solberg

Pressemelding
2 minutter lesetid

To måneder etter forrige møte med det øverste nivået i verden, får Oliver Solberg en ny sjanse i rally-VM. St. Hans-helgen skal 20-åringen bryne seg på et av verdens vanskeligste løp; Safari Rally i Kenya.

Løpet blir det første noensinne med grusunderlag i toppbilen Hyundai i20 N Rally1 for den svensknorske fabrikkføreren.

– Kenya er ulikt alle andre løp i verdensmesterskapet. Å kjøre i landskapet blant sjiraffer, neshorn og flodhester er temmelig unikt og spesielt. Vi skal kjøre noen ganske raske fartsprøver, som betyr at varmen ikke blir fullt så plagsom, sier Oliver Solberg.

Den unge mannen startet løpet for første gang i fjor, men ødela bilen og måtte bryte allerede på tredje fartsprøve.

ANNONSE

– Det var en utrolig lærerik opplevelse. Maken til grove veier og voldsomt støv har jeg aldri sett maken til før, og jeg er glad for å ha med den erfaringen denne gang. Jeg skal starte forsiktig, men fortsatt presse så mye jeg kan. Det blir en hårfin linje å balansere på, sier Oliver Solberg.

Løpet tjuvstarter med en fartsprøve torsdag og avsluttes søndag. Tidligere i sesongen har 20-åringen kjørt løpene i Monte-Carlo, Sverige og Kroatia på øverste nivå. I Portugal forrige måned kjørte han i Rally2-klassen. Etter Safari Rally denne helgen, reiser 20-åringen videre til Rally Estland midt i juli for en ny økt i øverste VM-klasse.

(Pressemelding)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.