Medlemmer fra Aursmarks Edle Dråper viser fram produktene sine om bord på DS Engebret Soot. Fra venstre Thomas Furulund, Per Øyvind Krog, Tor Anders Høgaas, Stig Erik Granli og Morten Jaavall. Foto: Privat

10 år med lokal konjakk

Aursmarks Edle Dråper ble stiftet i 2012, av en kameratgjeng på ni, som er oppvokst sammen i Marker.

– Vi har skapt vår egen merkevare; Haldenkanalen, som har utviklet vår egen Cognac og viner, som distribueres via Vinmonopolet. Våre intensjoner er å skape noe sammen, opprettholde samhold og vennskap, og gjøre noe for bygda!, skriver Tor Anders Høgaas i en pressemelding.

I juni 2012 ble Haldenkanalen Cognac lansert, etter at kameratgjengen det året var i byen Cognac og fikk laget sin egen smak.

– Denne har nå vært tilgjengelig i Vinmonopolets utvalg i 10 år. Det finnes mange av denne typen «lokale» Cognacer, men mange selger lite, og forsvinner fort fra markedet. Vi er stolte av å hatt denne tilgjengelig på Vinmonopolet i 10 år.

Høgaas forteller at de i den forbindelse nå har fått laget en jubileumsutgave med en eksklusiv Cognac, som er lagret 18 år på eikefat og leveres i en karaffelflaske.

– Denne utgaven kommer kun i et opplag på 500 flasker, og er tilgjengelig i Vinmonopolets bestillingsutvalg, samt på de lokale polutsalgene.

(Saken fortsetter under)

ANNONSE

Foto: Privat

Gjennom årene har de deltatt på ulike aktiviteter og markeder, med formål om å snakke varmt om prosjektet, samt at de selger cognacglass med egen logo på.

– Vår logo er dampbåten DS Engebret Soot, og med Ørje sluser i bakgrunn. Vi binder da vårt prosjekt sammen med de flotte dampbåtene og sluseanlegget i Haldenkanalen. Det gjøres mye i distriktet for å markedsføre Haldenkanalen og områdene rundt, og her bidrar vi på vår måte.

Medlemmene ønsker å takke alle som har støttet prosjektet deres gjennom årene.

– Vi vet at våre flasker og glass er en populær gave, både til personer som har en tilknytning til kanalen, for personer som er fra området og som ønsker å gi en lokal gave, samt som bedriftsgaver. I forbindelse med Sootspelet i Ørje sluser denne sommeren, vil vi være til stede på markedet, og fortelle om prosjektet vårt. Kom gjerne innom oss der for en prat.

(Kilde: Pressemelding)

ANNONSE

ANNONSE

Viktige innspill fra ungdommene

Flere avganger mellom Mysen og Rakkestad