10 år med lokal konjakk

Glenn Thomas Nilsen
3 minutter lesetid

Aursmarks Edle Dråper ble stiftet i 2012, av en kameratgjeng på ni, som er oppvokst sammen i Marker.

– Vi har skapt vår egen merkevare; Haldenkanalen, som har utviklet vår egen Cognac og viner, som distribueres via Vinmonopolet. Våre intensjoner er å skape noe sammen, opprettholde samhold og vennskap, og gjøre noe for bygda!, skriver Tor Anders Høgaas i en pressemelding.

I juni 2012 ble Haldenkanalen Cognac lansert, etter at kameratgjengen det året var i byen Cognac og fikk laget sin egen smak.

– Denne har nå vært tilgjengelig i Vinmonopolets utvalg i 10 år. Det finnes mange av denne typen «lokale» Cognacer, men mange selger lite, og forsvinner fort fra markedet. Vi er stolte av å hatt denne tilgjengelig på Vinmonopolet i 10 år.

Høgaas forteller at de i den forbindelse nå har fått laget en jubileumsutgave med en eksklusiv Cognac, som er lagret 18 år på eikefat og leveres i en karaffelflaske.

– Denne utgaven kommer kun i et opplag på 500 flasker, og er tilgjengelig i Vinmonopolets bestillingsutvalg, samt på de lokale polutsalgene.

(Saken fortsetter under)

ANNONSE

Foto: Privat

Gjennom årene har de deltatt på ulike aktiviteter og markeder, med formål om å snakke varmt om prosjektet, samt at de selger cognacglass med egen logo på.

– Vår logo er dampbåten DS Engebret Soot, og med Ørje sluser i bakgrunn. Vi binder da vårt prosjekt sammen med de flotte dampbåtene og sluseanlegget i Haldenkanalen. Det gjøres mye i distriktet for å markedsføre Haldenkanalen og områdene rundt, og her bidrar vi på vår måte.

Medlemmene ønsker å takke alle som har støttet prosjektet deres gjennom årene.

– Vi vet at våre flasker og glass er en populær gave, både til personer som har en tilknytning til kanalen, for personer som er fra området og som ønsker å gi en lokal gave, samt som bedriftsgaver. I forbindelse med Sootspelet i Ørje sluser denne sommeren, vil vi være til stede på markedet, og fortelle om prosjektet vårt. Kom gjerne innom oss der for en prat.

(Kilde: Pressemelding)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.