Nærings- og tiltaksprisen til BB Mote

Glenn Thomas Nilsen
4 minutter lesetid

I over 30 år Hege Gammelsrud drevet forretning i Mysen. Under næringslivsfrokosten på Scandic Brennemoen ble det kjent at BB Mote er utnevnt som vinner av nærings- og tiltaksprisen i Mysen for 2021.

Målet med denne prisen er å hedre og anerkjenne enkeltpersoner eller bedrifter som har gjort en ekstraordinær innsats for næringsutviklingen og/ eller bidratt nyskapning og omstilling som ledd i å utvikle nye og trygge eksisterende arbeidsplasser. I tillegg til å bidra til synlighet både for sin egen bransje og for regionen som en helhet.

Juryen har bestått av Roald Fischer (Gjensidige), Glenn Haglund (Eidsberg Sparebank), Mette Eklund (Scandic Brennemoen) og Ingjerd Berg (La Mòss).

Det var en overveldet og rørt innehaver Indre24 møtte utenfor butikken onsdag ettermiddag.

– Hjertet svulmer jo over for jeg er så overrasket. Jeg hadde ikke trodd at vi var i nærheten av det liksom. Det var helt uventet og jeg er kjempeglad for jentene mine også. Det er ikke bare meg, det er jo de også som har jobbet hardt. Under Covid har vi stått på som bare det og vi har ikke stengt. Vi har sittet ved døra her og levert ut poser selv om vi ikke har fått lov til å ha oppe. Jeg er rørt og det gikk noen tårer i stad. Nå skal vi feire, sier Hege Gammelsrud.

ANNONSE

Her er juryens begrunnelse:

Årets vinner er en bedrift som virkelig representerer kjerneverdiene for handel i Mysen. 

Personlig service og kundebehandling står høyt hos årets vinner. Hovedpersonen bak forretningen er en aktiv eier og driver, som alltid er tilstede på jobb. Denne arbeidsiveren har gjennom flere tiårs drift skapt en solid kundebase, med kunder besøkende fra et stort omland.  

Bedriften har således vært en særdeles viktig brikke for handelen i Mysen og et forbilde for nye butikkdrivere som ønsker å satse i sentrum. Bedriften er med på å underbygge Mysen som en by bestående av restauranter og spesialforretninger.  

De siste to årene har bedriften vist en imponerende omstillingsevne gjennom en pandemi som traff handelsnæringen hardt. Bedriften har stått i en tøff prosess og tilpasset seg det nye markedet og utfordringene som har vært. Virksomheten har beholdt alle sine ansatte, selv med gjentatte nedstenginger og svært lite Korona-støtte fra det offentlige. 

Kreativitet er viktig for å holde hjulene i gang, både i forhold til å tenke nytt innen markedsføring, men også å benytte nye måter å selge varer på. Bedriften har vært kjent for sine spektakulære motevisninger, og betjeningen sprudler av glede og stolthet over arbeidet sitt.  

Butikken på over 300 kvadratmeter er spekket med dametøy i alle farger og fasonger og fremstår til enhver tid som ryddig og ren forretning, med en aktiv utstilling av varer også ute på gaten, som en mønsterbedrift i et sentrum.  

I løpet av dagen har det strømmet til med blomster. Foto: Adrian Sellstrøm
Foto: Adrian Sellstrøm

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.