Positivt med ekstra midler til kollektivtrafikken

Pressemelding
3 minutter lesetid

Regjeringspartiene og SV er enige om å sette av 500 millioner kroner mer til kollektivtrafikken for å omstille og unngå rutekutt i år.

– Viken er takknemlig overfor regjeringen og SV for disse omstillingsmidlene. Med dette ser vi mulighetene til å klare å videreføre driften av kollektivtrafikken, sier Siv Henriette Jacobsen (Ap), fylkesrådsleder i Viken.

Forutsatt samme fordeling hittil i år kan dette bli omkring 135 millioner for Viken. -Men vi avventer nå nærmere avklaring om detaljene rundt fordelingen av midlene, sier Jacobsen.

– Vi vil i samarbeid med Oslo og andre samarbeidspartnere se på nye muligheter for å få flere til å ta kollektivtransport, sier fylkesrådslederen.

– Vi vil lete med lys og lykter etter midler for å få en kick-start på kollektivtilbudet, slik at vi både får tilbake de som har brukt bil under korona og samtidig bidrar til at flere prøver ut buss og bane. Det arbeidet ønsker vi at staten fortsetter å bidra til, og ser til andre land som har gjort offensive tiltak. Skal vi oppnå klima- og miljømålene må vi friste folk til å benytte seg av kollektivtilbudet. De statlige midlene må også sees i sammenheng med de økte kostnadene folk opplever i hverdagen, sier Siv Henriette Jacobsen.

ANNONSE

Også fylkesråd for samferdsel og fylkesråd for finans og administrasjon er fornøyd med at regjeringen bidrar til kollektivtilbudet.

– Disse pengene kommer svært godt med og bidrar til det eksisterende rutetilbudet ut 2022. Det er svært viktig at vi forsøker å unngå reduksjon i rutetilbudet i en situasjon hvor vi arbeider for å få de reisende til igjen å benytte kollektivtilbudet vårt, sier Olav Skinnes (Sp), fylkesråd for samferdsel i Viken fylkeskommune.

– Dette er meget gode nyheter for alle som bruker kollektivtrafikken i vårt område og for klima og miljø. Det er bra stortingsflertallet har hørt på Viken, og at vi har fått gjennomslag for våre krav om å opprettholde tilbudet på buss, båt og bane i 2022. Det gjør at vi unngår de store rutekuttene i inneværende år, sier Edvin Søvik (Ap), fylkesråd for finans og administrasjon.

(Pressemelding)

Stem her

ANNONSE

Stikkord
Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.