Ønsker velkommen til foredrag

Leserinnlegg
2 minutter lesetid

Torsdag 16. juni klokken 19.00 på Spydeberg innbyggertorg og bibliotek. Gratis inngang.

1000 års jubileum for demokratiet :Olav 2. Haraldsson, også kjent som Olav Den hellige, grunnla det historiske Eidsivatinget på Eidsvoll som regionalt lagting for hele det indre Østlandet. Her ble tvister løst uten våpen, men med ord. I tillegg kunne folk være med å stemme. 17. juni 2022 er det 1000 år siden dette skjedde.

Bernt Hagtvet: 

Hagtvet er professor i internasjonale studier ved Oslo Nye Høyskole. Han har i en årrekke vært ansatt som professor i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo, der han bemerket seg som en toneangivende forsker, svært populær foreleser og engasjert samfunnsdebattant. Med faglig bakgrunn fra en rekke anerkjente institusjoner som Yale, Oxford og UiO, og med et langt yrkesliv ved UiO, UiB og CMI, bringer Hagtvet med seg kunnskaper og erfaringer som kommer studenter til stor nytte og glede. Høsten 2016 underviste Bernt masterstudenter ved Yale University i USA. Hagtvet har skrevet en rekke bøker som omhandler komparativ politikk, ekstremisme, folkemord og totalitærisme, politisk analyse, europeisk politikk og historie, politiske idéhistorie, menneskerettigheter og demokrati og styring. Han har mottatt flere utmerkelser som akademiker, som FAFO-prisen i 1993, Humanistprisen i 2006, og Prisen for god forskningsformidling ved Universitetet i Oslo i 2009. Medlem av Det Norske Videnskaps -Akademi. Han er fortsatt meget aktiv i den offentlige samfunnsdebatten. Hagtvet er  rådgiver for prosjektet «Fortene» i Indre Østfold kommune, som bla omhandler utenforskap, ekstremisme og radikalisering.

ANNONSE

(Innsendt sak)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.