Stor aktivitet i bygda denne mandagen

Nina Johansen Bullock
3 minutter lesetid

Omvisning på lensa, øvelse til teaterforestilling, sykkelritt og kunstutstilling. Alt på samme dag.

Se bilder nedover i saken!

Indre24 startet opp på Nes Lense. Svein Mathis Aamodt er bygdas leksikon på historien der, og han fortalte:

– I 1906 var Nes lense, Indre Østfold største arbeidsplass. 584 personer på lønningslista. Her er landets beste samling av merkeøkser. Den for Borregaard kalles «dasslokket, på grunn av utseende, fortalte Svein Mathis. 

Skafta har vi satt inn med Owatrol olje for å bevare de best mulig. I taket henger en 2-bording, en robåt som er cirka 100 år gammel. Og der borte står Veslefrikk, en slepebåt bygd i 1954 på Fredriksstad Mek. Verksted.

(Saken fortsetter under)

Ida og Hanna badet i Glomma søndag.

Vi beveger oss fra brakkene og møter Ida og Hanna som tester badevannet i elva.
– Friskt, sier de samstemt.

Så går vi mot bygningen som huser dampmaskinen. Her treffer vi Francis Horn fra Nesodden.  
– Jeg har bygd dampmaskiner fra jeg var liten. Jeg er bilmekaniker og sveiser, forteller han.

Ikke overraskende var han med i utformingen av Il Tempo Gigante i Flåklypa Grand Prix.

(Saken fortsetter under)

Øvelser til teaterstykket i august.

Vel oppe i bakken var det også liv og røre. Nes lenseteater var i full sving med øvelser til teaterstykket «Festen» som har premiere i august. Tom Simonsen (scenograf) og Wenche Andresen (kostyme- og rekvisittansvarlig), røpet litt om innholdet i stykket. Stikkord; drap, Amerikabåt med skuespillere i gjennomgående farger rødt, blått og gult.

ANNONSE

(Saken fortsetter under)

Mye folk på bygdetunet i forbindelse med Skiptvetrittet.

Videre bar det mot bygdetunet. Like mye folk som på 17. mai. Skiptvetrittet gikk av stabelen for 11. gang. 144 påmeldte i 20 klasser. Olav Unnestad hadde stålkontroll på arrangementet. Sponsorer stilte opp og bisto, solgte diverse til sykkelentusiaster og var til hjelp.

(Saken fortsetter under)

Kunstutstilling på Sollia.

For å avrunde dagen i Skjetve, så kunne man ta turen innom Sollia på Kunstutstilling, «4 damer og en rød sofa», var navnet på utstillingen. Folk handlet og det var fargerike malerier. Primus motor er Therese Gundersveen. Hun har kurset de tre andre, og sammen gjennomførte de dette prosjektet.

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.