Nytt aktivitetstilbud i Indre Østfold

Pressemelding
3 minutter lesetid

Tidligere landslagsspiller i håndball, Ida Alstad står som prosjektleder når aktivitetstilbudet WePlay skal etablere seg i Indre Østfold kommune.

Ida Alstad har lagt håndballen på hylla og startet sin nye karriere som prosjektleder for programmene WePlay og FerieCamp hos organisasjonen DRIVE Norge.

Nå har DRIVE fått tilskudd fra Barne- ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) på 4,5 millioner som skal gå til aktivitetstilbudene WePlay og FerieCamp i til sammen 29 kommuner, og i løpet av kort tid starter tilbudet opp i Indre Østfold.

– Vi er veldig glade for at vi får muligheten til å starte opp WePlay i så mange kommuner, og gi et gunstig tilbud til så mange barn, sier Alstad.

(Saken fortsetter under)

Karoline Skaug er lokal DRIVE-coach i Indre Østfold. Foto: Privat

WePlay er et tilbud for barn på 5.-7. trinn som vil foregå en dag i uka, etter skoletid, der man fokuserer på lek og samspill med andre barn. Dermed går tilbudet ut til barn som ikke kommer inn under skolefritidsordningen.

– Vårt fokus i WePlay er lek og moro, men også at barna får en trygg arena sammen med jevnaldrende hvor de føler seg inkludert i et godt lag og får utfolde seg fysisk, samtidig som de får kjenne på mestringsfølelse, sier Alstad.

I Indre Østfold vil tilbudet bli etablert ved både Korsgård og Mysen skole. Alstad forteller at planleggingen er godt i gang.

– Vi har allerede fått til et godt samarbeid med aktørene i Indre Østfold og ved begge skoler, så vi vil starte opp med WePlay så fort som mulig, avslutter Alstad.

ANNONSE

Lokale coacher

For at aktivitetene skal gå rundt ved skolene blir det ansatt lokale DRIVE-coacher som skal styre tilbudet på lokalt nivå.

Karoline Skaug har tidligere hatt ansvaret for prosjektet på Korsgård skole, men i år får hun også ansvaret for Mysen skole sammen med Christian Karlsen.

– For meg er WePlay blitt en hjertesak, fordi det er så viktig å gjøre en forskjell for barn og unge. Veldig mange barn velger å trekkke seg bort fra arenaer som handler om lagidrett fordi det kreves så mye prestasjon, sier Karoline Skaug

Hun forteller at hun gjennomgående har fått gode tilbakemeldinger fra barn og foreldre.

– Dette er et tilbud som er godt tilrettelagt, og barna kommer hjem blide og fornøyde. Vi har hovedfokus på at alle er likeverdige, samt at vi har fokus på lek og mestring, avslutter Skaug.

(Pressemelding)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.