Inviterer til hageselskap med bokbad

Glenn Thomas Nilsen
5 minutter lesetid

Søndag 12. juni klokken 14.00 kommer to anerkjente forfattere til Eidsberg for å delta på bokbad i hagen til forfatteren Trygve Gulbranssen.

– Endelig! Etter to år med pandemi skal vi endelig få samles i den vakre hagen på Hobøl gård for å feire forfatteren Trygve Gulbranssen. Han ble født 15. juni 1894 og i år markerer vi hans 128. fødselsdag og foreningen Trygve Gulbranssens Venners 10-års jubileum, skriver foreningen i en pressemelding.

En av forfatterne er Tom Egeland som er kjent for sine bøker om Bjørn Beltø (nå aktuell med sin tiende bok i denne serien). Den andre personen er Toril Brekke, kjent av mange for sitt sterke samfunnsengasjement og engasjement for menneskeskjebner.

Det er Even H. Kaalstad fra Rakkestad som leder bokbadet. Det hele arrangeres av Trygve Gulbranssens Venner, en idealistisk forening som holder til i Eidsberg.

– Hageselskapet blir, som tidligere, arrangert i samarbeid med forfatterens datter, Ragna Gulbranssen. Nytt av året er at vi i år har den glede av å samarbeide med Even H. Kaalstad som vil lede et bokbad med forfatterene Toril Brekke og Tom Egeland. Even H. Kaalstad arbeidet i Aschehoug forlag i flere år. For noen få år siden startet han eget firma innen kulturformidling og litteratur. EHK Kreativ står blant annet bak litteraturfestivalen Åpen bok i Rakkestad, ifølge pressemeldingen.

(Saken fortsetter under)

Hobøl gård. Foto: Trygve Gulbranssens Venner

Gleder seg til å bokbade

– Jeg har valgt å ta med meg to forfattere til hagen på Hobøl, nemlig Toril Brekke og Tom Egeland. Begge forfatterne har skrevet mange bøker og vet hvordan litteraturen kan gjøre en forskjell i menneskers liv. Begge to har et forhold til Trygve Gulbranssens bøker, men hvem har ikke det? Jo, det er nok noen som ikke har det, dagens unge kjenner ikke nødvendigvis til bøkene. Det er noe jeg tenker vi skal gjøre noe med. Kanskje disse to forfatterne også kan bidra litt i den sammenhengen. Jeg gleder meg til å bokbade akkurat Toril Brekke og Tom Egeland den 12. juni, skriver han i pressemeldingen.

(Saken fortsetter under)

ANNONSE

Tom Egeland er særlig kjent for bøkene om arkeologen Bjørn Beltø. Han er i disse dager aktuell med 10. bok i denne serien, Metusalemprosjektet. Egeland har også skrevet en rekke thrillere og ungdomsbøker, og er oversatt til 24 språk. Han har mottatt en rekke litterære priser – blant annet Rivertonprisen, Riksmålsprisen og ARKs barnebokpris for ungdomsromanen «Katakombens hemmelighet». Tom Egeland har vært styremedlem i Forfatterforeningen (2010-2018), president for Rivertonklubben (2015-2019), og juryleder for riksmålsprisen Gullpennen fra 2018.

Toril Brekkes forfatterskap er preget av sterkt samfunnsengasjement, historisk interesse og et dypt engasjement i menneskeskjebner. Hun debuterte i 1976 med romanen «Jenny har fått sparken». Tematikken rundt kvinnens situasjon i ekteskap og samfunnsliv er sentral i hennes forfatterskap. Hun har også skrever en rekke bøker for barn og ungdom. Brekke mottok Riksmålsforbundets litteraturpris i 2000 og Amalie Skramprisen i 2004. Toril Brekke var leder i Den norske Forfatterforening fra 1987 1991 og leder i Norsk P.E.N. fra 1992–1997.

(Kilder: snl.no, wikipedia.no, ascehoug.no. tomegeland.no)

– I år blir det salg av kake, vafler og kaffe/mineralvann fra kiosk. Som vanlig vil vi ha en utlodning til inntekt for foreningen, så ta gjerne med kontanter. Foreningen har også Vipps. Musikerene Stina Widèn, Marie Widén og Karin Johansson vil spille svenske sommerviser for oss, står det å lese i pressemeldingen.

Arrangørene oppfordrer som vanlig til samkjøring på grunn av begrenset parkeringsplass.

– Ved regn/dårlig vær vil arrangementet flyttes innendørs til den store festsalen på Kulturtorget, Mysen. Dette vil evt. bli annonsert på foreningens nettside og facebookside. Arrangementet støttes av Ragna Gulbranssen og Indre Østfold kommune.

Hobøl gård. Foto: Glenn Thomas Nilsen

(Kilde: Pressemelding)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.