Vil støvstuge Østfold for storsekker

Pressemelding
2 minutter lesetid

Felleskjøpet lanserer unikt tilbud til Østfold-bønder som har tomme storsekker liggende etter våronna.

Gjennom juni vil bondesamvirket frakte en mobil plastpresse rundt om på forskjellige lokasjoner for å ta imot og presse tomme storsekker kostnadsfritt. De siste årene har Felleskjøpet samlet inn hundrevis med tonn av rundballeplast. Nå tas neste steg, i første omgang gjennom et pilotprosjekt i tidligere Østfold fylke.

– Vi vet gårdbrukeren har gjort unna våronna, og har et betydelig antall storsekker liggende. Det kan være sekker som har inneholdt gjødsel, såkorn, såfrø eller kraftfôr. Vi tar det imot kostnadsfritt, sier prosjektkonsulent Hans Kristian Hagen i Felleskjøpet Agri.

Blir hardplast

Det er viktig at sekken må være rista rein. Deretter kan en praktisk løsning for eksempel være å legge ni storsekker opp i én sekk. Felleskjøpet stiller med presse hvor bøndene kan møte opp og levere storsekkene. Innsamlingene vil skje på konkrete datoer ved Felleskjøpets ulike avdelinger i distriktet.

Etter at Felleskjøpet har håndtert storsekkene går de til resirkulering. Mottaker av den resirkulerte plasten vil rive den opp, lage granulat og skape grunnlag for ny produksjon. Storsekkene vil til slutt ende som hardplast.

Tilbudet om å samle inn plast er noe årsmøtet i Felleskjøpet Agri tidligere har etterspurt. Samvirket har allerede etablert en ordning for retur av rundballeplast.

Bærekraft satt i praksis

– Å samle inn storsekker blir neste steg som vi starter med dette pilotprosjektet. Får vi dette til å fungere, står de store, brede rullene av plast for tur. For eksempel plasten bonden bruker til silolegging eller i grønnsakåkeren.

Hans Kristian Hagen omtaler storsekk-prosjektet som svært nyttig for bonden.

– Og ikke minst er dette godt for miljøet. Å samle inn plast, resirkulere og skape nye produkter er bærekraft satt i praksis, sier Hans Kristian Hagen.

ANNONSE

Her kan du møte opp og levere storsekker i juni:

Spydeberg: 1. juni

Askim: 2. juni

Mysen: 7. juni

Rakkestad: 10. juni v/ Rakkestad Sogneselskap

Halden: 14. juni

Sarpsborg: 15. juni

Rygge: 16. juni

Stem her

ANNONSE

Stikkord
Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.