Solberg-seier på ikonisk fartsprøve

Pressemelding
2 minutter lesetid

Titusener av rallyfans jublet da Oliver Solberg knuste all motstand i sin klasse på den legendariske Fafe-fartsprøven i Rally Portugal søndag.

20-åringen hadde ingen grunn til å holde igjen på løpets siste fartsprøve – som også var såkalt «power stage» (bonuspoengfartsprøve). Han smadret klassevinner Yohan Rossel med hele 15,6 sekunder på den 11,18 kilometer lange prøven.

– Fantastisk å avslutte rallyet med fartsprøveseier og en positiv opplevelse. Spesielt var det å vinne akkurat denne fartsprøven og bli en del av Fafe-historien, sa Oliver Solberg etter møtet med publikumshavet.

Hyundai-føreren vant to fartsprøver i Rally2-klassen. Han var sjanseløs sammenlagt ettersom en styrearm brakk og sørget for at Solberg måtte trekke seg fra annen halvdel av lørdagens kjøring.

– Hva som skjedde er jeg faktisk ikke helt sikker på. Jeg traff ingenting, men plutselig brakk styrearmen i forstillinga. Veiene i dette løpet var røffere enn noen hadde sett dem før. Vi jobbet hardt og fikset problemet etter første fartsprøve om ettermiddagen, men problemet kom tilbake på den neste, og vi ble tvunget til å stoppe.

ANNONSE

– Heldigvis fikk vi kjørt gjennom alle fartsprøvene. Vi er tross alt her for å få erfaring og forstå veiene, sa 20-åringen. Teamet reparerte bilen og fikk den klar til start søndag.

Oliver Solberg skulle egentlig ha stått over Rally Portugal, men sponsorene Monster Energy, HTB Racing og Schaktmiljö steppet inn med midler til å leie en Hyundai i20 N Rally2-bil slik at unggutten likevel kunne kjøre VM-runden.

(Pressemelding)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.