Suzanne Murphree. Foto: Henning Sørum/ Edge Photos Norge.

Suzanne setter fokus på omsorg for fosterbarn

Amerikanske Suzanne Murphree har i 13 år bodd i Norge. Nå er hun bosatt i Skiptvet. Som sanger og låtskriver har hun bestemt seg for å bruke nettverket sitt til å sette fokus på omsorg for fosterbarn.

– Når jeg ser tilbake på mitt liv gjennom 51 år, er omsorg for fosterbarn noe som går igjennom livet mitt som en rød tråd. Fra søster til 30 fosterbarn i barndommen, og nå som fostermor, så har dette preget meg og gjort meg til den jeg er i dag, sier fembarnsmoren til indre24.no.

I slutten av april ga hun ut en helt ny sang som heter «Foster Child». Teksten er laget fra et fosterbarns perspektiv og inspirert av hendelser fra egen barndom, sammen med et brev som en av fosterdøtrene skrev da hun flyttet inn.

– I USA er mai-måned «Foster Care-awareness month», derfor kommer jeg til å promotere sangen der også og har allerede booket noen intervjuer med radiostasjoner.

ANNONSE

Hennes ønske med å oppmuntre er: Fosterbarn som bearbeider traumer på sin egen reise mot helbredelse og fosterfamilier som strekker seg for å gjøre en forskjell samt skape nytt engasjement fra folk som vurderer å bli involvert i fosterhjem.

– Hver sosionom jeg har kjent valgte sin yrkesretning på grunn av deres medfølelse og ønske om å gjøre verden til et bedre sted. Når etterspørselen etter ressurser overstiger mengden ressurser, blir systemet overbelastet. Et av de største ressursbehovene er fosterfamilier og beredskapshjem.


ANNONSE

ANNONSE

– Velkommen til et av Norges triveligste biltreff

VIDEO: Her er Hagle sin nye musikkvideo