Oliver Solberg. Foto: Hyundai Motorsport GmbH

Solberg kjører likevel i Portugal

Planen var at Oliver Solberg skulle stå over Rally Portugal. I stedet steppet 20-åringens sponsorer inn med midler slik at unggutten likevel stiller til start i VM-runden denne helgen.

Fabrikkføreren i Hyundai Motorsport fikk før sesongen beskjed om å «dele» bil med spanieren Daniel Sordo i den største VM-klassen. Etter å ha kjørt sesongens første tre VM-runder i Monaco, Sverige og Kroatia, er det Sordos tur på portugisisk grus.

For at unge Solberg ikke skal gå glipp av svært viktig erfaring for framtiden gjennom å stå over et VM-løp, gikk sponsorene Monster Energy, HTB Racing og Schaktmiljö sammen om å leie en Hyundai i20 N Rally2-bil til den svensknorske protostjernen.

– Jeg er evig takknemlig overfor sponsorene mine som gir meg denne sjansen. I rally betyr erfaring med de forskjellige løpene svært mye, og nå sørger de for at jeg ikke går glipp av denne muligheten i Portugal, sier Oliver Solberg.

Han skal konkurrere på nest øverste nivå sammen med blant andre Andreas Mikkelsen, Teemu Suninen og et rekordstort startfelt som inneholder mange førere i verdensklasse.

– Jeg kan ikke si annet enn at det var litt trist å overlevere «nøklene» til grombilen i20 N Rally1 til Dani Sordo. Samtidig er det i henhold til planen og slik det skal være i år. Rally2 er veldig forskjellig fra Rally1-bilen. Men det er bra for meg å få erfaring med forskjellige biler i flest mulige løp.

God erfaring i fjor

Rally Portugal er sesongens første grusrally.

ANNONSE

– Det er alltid vanskelig å vite hva slags veigrep vi får å hanskes med. Ettersom vi befinner oss nær atlanterhavskysten, kan været endre seg både raskt og mye. Dessuten skal vi bryne oss på mye forskjellig veidekke med så vel støv, leire som steiner. Vi vet at dette er et temmelig teknisk rally, og både dekkvalg og noter blir viktig.

Solbergs mål er å sanke erfaring og fullføre løpet. Samtidig ønsker han å kjempe om topplasseringer både på fartsprøvene og sammenlagt i Rally2-klassen. Løpet er det første denne sesongen der Oliver Solberg kan dra nytte av egne noter fra i fjor (5.-plass).

– At vi fikk med oss god erfaring i fjor, er det ingen tvil om. Nå skal vi bygge videre på det, sier Solberg.

Rally Portugal tjuvstarter med en kort prøve torsdag kveld og avsluttes etter 21 fartsprøver søndag ettermiddag.

(Pressemelding)

ANNONSE

ANNONSE

Nærmere 100 frivillige i DNT jobber gratis

Lyst til å delta som utstiller på SOOTmarkedet?